Hoppa till huvudinnehållet

Rekordlopp och flera medaljer för Karlskoga FIF i Goliatspelen

Publicerad:
Sju av Karlskoga friidrotts tävlande i Kil. Från vänster: Robin Lövdahl, Zara Branneby, Tilda Thelander, Elisa Östin, Rebecca Carlsson, Rebecka Albinsson, och liggande: Carolina Carlsson
Sju av Karlskoga friidrotts tävlande i Kil. Från vänster: Robin Lövdahl, Zara Branneby, Tilda Thelander, Elisa Östin, Rebecca Carlsson, Rebecka Albinsson, och liggande: Carolina Carlsson Foto: Karlskoga Friidrott

I helgen tävlade nio barn och ungdomar från Karlskoga friidrott på Goliatspelen i Kil. Det blev många medaljer med hem till Karlskoga och dessutom ett rekordlopp på 60 meter häck av Elisa Östin.

Elisa, F13, sprang 60 meter häck på en kanontid: 9,38 sekunder, rapporterar Karlskoga friidrott. Samma distans som hon varit nära att slå Goliatrekord på tidigare år, men haft oturen på sin sida och fallit.

I år höll hon sig på benen och slog det förra Goliatrekordet med flera tiondelar. Dessutom sprang hon 200 meter häck på ett nytt personligt rekord och klubbrekord med tiden 30,07 sekunder.

Även i slägga blev det ett rejält personligt rekord för Elisa, med fem meter och ännu ett klubbrekord. Resultatet blev 37,91 meter. Elisa tog sex guld: på 60 meter, 200 meter, 60 meter häck, 200 meter häck, samt i längd och i kula. Hon tog också ett silver i slägga och ett brons i höjdhopp.

40-årsjubileum

Goliatspelen i Kil, som är en tvådagarstävling, arrangerades för 40:e gången. I år bjöd första dagen på mycket blåst och regn medan avslutningsdagen var solig och betydligt varmare, skriver Karlskoga friidrott.

De övriga tävlande från Karlskoga gjorde många personliga rekord och flera klubbrekord. Dessutom fick klubben som sagt med sig många medaljer hem till Karlskoga.

Robin Lövdahl, för dagen tävlandes i P17, kom trea i höjdhopp med resultatet 1,80 meter. Xanthos Sakalakis sprang 100 meter i P17 och kom på en fjärde plats med tiden 12,77 sekunder. I längd hade han otur och skadade foten och slutade på resultatet 4,88 meter.

Säsongsbästa

Amanda Minstedt, F17, vann både 100 meter och 200 meter, samt tog ett silver i kula. På 200 meter gjorde hon dessutom säsongsbästa.

Rebecka Albinsson, F15, tog sig till final på 80 meter där hon placerade sig på en sjätte plats. På 300 meter häck fick hon brons med tiden 49,37 sekunder vilket är personligt rekord. På 800 meter tog hon sedan ett guld.

Rebecca Carlsson, F15, stötte kula, kastade diskus, slägga och spjut. I kula och spjut var hon nära sitt personbästa.

Zara Branneby, F12, gjorde flera personbästa, på 60 meter, 200 meter och i tresteg. I höjdhoppet tangerade hon sitt personliga rekord på 1,42 meter. Hon fick med sig sex medaljer, varav guld på 200 meter, silver i höjd och spjut, samt brons i kula, tresteg och 60 meter.

Personligt rekord i alla grenar

Tilda Thelander, F12 även hon, gjorde personligt rekord i alla sju grenar hon deltog i. Dessutom kom hon på tredje plats i höjdhopp (1,36 meter), tvåa i kula (10,06 meter), tvåa i diskus (18,95 meter), samt högst upp på pallen i spjut med resultatet 25,53 meter.

Carolina Carlsson, yngst i gänget, tävlade i F8. Hon deltog i hela fem grenar och gjorde fina resultat, skriver Karlskoga friidrott. På 300 meter fick hon tiden 1.08.20 vilket är ett personligt rekord för henne.

Artikeltaggar

Amanda MinstedtDiskusElisa ÖstinFriidrottHöjdhoppKarlskoga friidrottKilMedaljerRebecka AlbinssonRobin Lövdal

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.