Hoppa till huvudinnehållet

Anmäld läkare anställdes igen av Region Örebro län

Publicerad:
Två arbetsgivare har anmält en läkare för felbedömningar. Arkivbild.
Två arbetsgivare har anmält en läkare för felbedömningar. Arkivbild. Foto: Stina Stjernkvist/TT

En cancerläkare i Blekinge anmäldes till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) sedan det upptäckts att hen gjort flera felbedömningar, med risk för att patienter skulle få fel behandling. Efter anmälan lämnade läkaren sin tjänst i Region Blekinge – och fick nytt jobb inom Örebro län, rapporterar SVT Nyheter Blekinge.

När den nya arbetsgivare fick kännedom om Region Blekinges anmälan stängdes läkaren omedelbart av. En granskning visade att hen återigen gjort felbedömningar och därmed utsatt cancerpatienter för risker.

Anställningen i Örebro är avslutad och läkaren är ännu en gång anmält till Ivo.

Artikeltaggar

Blekinge länInspektionerIvoOmsorgÖrebroÖrebro länRegion BlekingeRegion Örebro länSjukvårdVårdVård och omsorg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.