Hoppa till huvudinnehållet

Rävåsen föll mot ÖSK trots ledning

Publicerad:
RIK Karlskoga förlorade mot Örebro SK
RIK Karlskoga förlorade mot Örebro SK

I halvtid var hemmalaget Rävåsen i ledningen med 1-0. Men ÖSK vände – och vann. Till slut blev det 1-2 (1-0) i matchen i division 1 mellersta dam i fotboll.

Rävåsens tränare Dennis Fransson kommenterade matchen:

– Vi gör en riktigt bra match igen, jag är stolt över tjejerna som verkligen kämpar och sliter hela matchen. Vi tar ledningen med 1-0 genom Ida lilja som sätter dit pannan på ett inlägg. Sen matar vi på och krigar bra i första. I den andra halvleken så gör ÖSK lite förändringar men vi står upp lika bra under 90 minuter. Vi möter seriens bästa lag enligt tabellen och vi är minst lika bra som dem idag. Sen är det alltid lite små marginaler, de ligger i toppen och vi krigar i botten då brukar det vara de små marginalerna som avgör. Men vi tar med oss denna match som ett kvitto på att vi kan möta oss med alla lagen i serien.

Lisa Bergman och Ella Gunnarsson gjorde målen för ÖSK, medan Ida Lilja nätade för Rävåsen.

Rävåsen har en vinst och fyra förluster och 7–10 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan ÖSK har fem vinster och 14–3 i målskillnad. Det här var Rävåsens sjunde uddamålsförlust den här säsongen.

Det här betyder att Rävåsen ligger kvar på tolfte plats i tabellen, och ÖSK på första plats.

Nästa motstånd för Rävåsen är Kenty. Lagen möts söndag 20 augusti 16.00 på Kilsta IP.

Artikeltaggar

FotbollKilsta IPRIK KarlskogaÖrebro SK

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.