Hoppa till huvudinnehållet

Tankbil körde av vägen – räddningstjänsten ryckte ut: ”Helt i diket”

Publicerad:
Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Vid klockan 13.30 larmades räddningstjänsten till en tankbilsolycka på riksväg 26 söder om Kristinehamn, norr om Bäckhammar.

Tre bilar från räddningstjänsten i Kristinehamn har ryckt ut till olycksplatsen och var snabbt framme.

– Det är en tom tankbil som har kört av vägen, men ingen ambulans är larmad, då det inte ska röra sig om några personskador, säger teamledaren på SOS Alarm.

Räddningstjänsten anlände klockan 13.44 och avslutade insatsen på en kvart. Enligt Trafikverket ska inga körfält ha påverkats till följd av olyckan.

– Tankbilen låg helt i diket, så räddningstjänsten behövde aldrig spärra av vägen. Man undersökte om det fanns något läckage, men det gjorde det inte, så man lämnade över ärendet till polisen och återvände sedan hem, säger Nina Begallo, teamledare på SOS Alarm.

Det är oklart vad som orsakade avåkningen, men ärendet visade sig senare inte vara något för polisen att utreda då inga misstankar om brott fanns.

– Nej, vi fick sen höra att de själva klarar upp detta, säger Anders Dahlman, presstalesperson vid polisregion Bergslagen.

Trafikverket skriver att man har en prognos satt till 17.30 för när tankbilen kan tänkas vara bärgad.

Artikeltaggar

BäckhammarKristinehamnLastbilarOlyckorOlyckor och katastroferPersonskadorSOS AlarmTrafik

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.