Hoppa till huvudinnehållet

Martin Hårsmar: ”Vända en stor skuta tar sin tid”

Publicerad:
Arkivbild
Arkivbild Foto: Kajsa Juslin

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Svar på insändaren:

Saktfärdig politisk ledning i Karlskoga

Det är sant att det finns och har funnits brister i vårt vägnät, men att säga att vi politiker inte ser och tar tag i problemet är helt enkelt inte sant. Vi i alliansen fick förtroendet av medborgarna för ca fem år sedan. Under den tiden har det arbetats för att få till en långsiktig lösning vad gäller Karlskogas vägar. Det har skjutits till pengar eftersom vägnätet var så eftersatt.

Personligen förstår jag känslan av att saker och ting borde skett tidigare och snabbare, men att vända en stor skuta som kört åt fel håll i många år tar sin tid. Nu är riktningen satt och arbetet går framåt.

Dock är det så med vägar att det ständigt uppkommer nya skador vad gäller potthåll och asfaltsavlagringar. Denna sommar har kommunens medarbetare gjort ett strålande jobb med att täppa till och behjälpa dessa problem.

Du nämner flera exempel på saker vi ”anlagt” i stället för att satsa på vägarna i staden. Här behöver jag dock korrigera dig något. Isbanan på torget är ett inköp som den förra kommundirektören gjorde, den finns fortfarande i kommunens ägo för att sättas upp i vinter så att kommunens barn och ungdomar kan åka skridskor även om vintern skulle bli ostabil.

Vad gäller de sjönära tomterna i Aggerudsviken så är detta inte en kostnad för kommunen, utan en intäkt. Man får betalt för tomterna och förhoppningsvis så flyttar fler personer till Karlskoga för att bosätta sig här vilket i sin tur ger ytterligare pengar till kommunen i form av skatt. Dessa pengar kan vi använda till exempelvis gatuunderhåll i vår stad.

Det tredje exempel handlar om E18 och där känner jag nog lika stor eller mer frustration än vad du gör över den tid projekt tagit. De som dock har ansvar för E18 är inte kommunen utan Trafikverket. Skattepengar har absolut slösats, men det är statens pengar inte kommunens.

Martin Hårsmar

Ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden

Svar på insändaren:

Artikeltaggar

BristerE18KarlskogaMartin HårsmarSamhälleTrafikverketVinter