Hoppa till huvudinnehållet

Lisa vinnare i regionmästerskapet – nu väntar junior-SM-slutspel

Publicerad:
Lisa Pettersson var förstaseedad i regionmästerskapet, för den västra regionen, och motsvarade problemfritt sitt favoritskap.
Lisa Pettersson var förstaseedad i regionmästerskapet, för den västra regionen, och motsvarade problemfritt sitt favoritskap. Foto: Tomas Nilsson

Lisa Pettersson, 14 år, från Karlskoga vann regionmästerskapet och kvalade därmed in till junior-SM-slutspelet.

Hon gjorde ett övertygande intryck när det blev vinst, efter två säkra segrar där hon tog hem semifinalen med 6–2, 6–0 och finalen med 6–2, 6–1.

Boforsspelaren tog omgående kommandot i sina matcher och gav aldrig motståndarna några möjligheter att hota.

Redan inför tävlingen i Lidköping uttryckte Lisa Pettersson tydliga förhoppningar om att kämpa om slutsegern, något som hon – alltså – klarade av på bästa tänkbara sätt.

Lisa Pettersson ska om drygt en vecka tävla i Båstad och där ta sig an de bästa spelarna i landet.
Lisa Pettersson ska om drygt en vecka tävla i Båstad och där ta sig an de bästa spelarna i landet. Foto: Tomas Nilsson

Den här vinsten innebär att hon är direktkvalificerad till slutspelet i junior-SM.

Det mästerskapet äger rum i Båstad mellan 25 och 29 augusti.

Största framgången

Det var just i Båstad som hon i somras nådde sin hittills största framgång som tennisspelare. Trots att hon är ett år yngre än många av motståndarna kvalade hon in till finalen i Next Generation Cup (den tävling som under många år var känd som Kalle Anka Cup).

– Vi var 16 spelare som delades upp i fyra pooler. Jag vann en match och förlorade två vilket betydde att jag fick spela vidare i B-slutspelet, berättar hon.

Det blev seger i första matchen men förlust i andra, i semifinalen.

– Jag kvalade även in för två år sedan. Det gick bättre nu jämfört med då.

I fjol, när hon hade ”åldern inne” i sin klass, missade hon däremot avancemang till slutspelet i Båstad med minsta möjliga marginal: förlust i avgörande tiebreak.

Bäst på snabba underlag

Egentligen passar hennes offensiva spelstil ännu bättre inomhus, på snabbare underlag, vilket gör att hon efter junior-SM-slutspelet ser fram emot en intressant inomhussäsong.

En höjdpunkt blir Salk Open i Stockholm som avgörs vid årsskiftet.

– Dessutom ser jag fram emot SM i min åldersklass, säger Boforslöftet som tränar tennis tre–fyra gånger i veckan vid sidan av ett flitigt tävlande.

Artikeltaggar

Bofors TKLisa PetterssonTennis

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.