Hoppa till huvudinnehållet

Sex mil långt sommarprojekt snart färdigt – då är tågstrulet ett minne blott

Publicerad:
En bild från tidigare i sommar på spårbytet längs Värmlandsbanan. Rickard Persson  och Johan Levin, från Ericsson och Naessén Entreprenad AB, svetsar skarv på rälsen.
En bild från tidigare i sommar på spårbytet längs Värmlandsbanan. Rickard Persson och Johan Levin, från Ericsson och Naessén Entreprenad AB, svetsar skarv på rälsen. Foto: Anna-Stina Tallmyren

Sommarens stora arbeten på Värmlandsbanan går snart i mål. Från och med vecka 34 beräknas tågen rulla på som vanligt, enligt Trafikverket.

Och spårbytet har gått som på räls. Nästan i alla fall.

I början av sommaren, närmare bestämt i månadsskiftet maj-juni, påbörjades den tredje etappen i spårbytet mellan Kil och Laxå. Under hela sommaren har tågtrafiken därför varit kraftigt påverkad.

Spårbytet inleddes redan för fyra år sedan med förarbeten kring spåren. Själva spårarbetet startade i juni förra året med etappen Karlstad-Kristinehamn. Den andra etappen mellan Karlstad och Kil genomfördes i höstas.

När det 900 meter långa spårbytartåget som rör sig framåt med den hisnande farten av två kilometer per dygn passerade Björneborg och Kristinehamn i juli blev det en del smärre olägenheter för allmänheten, som buller, avstängda vägar och järnvägsövergångar.

– Men allt har gått enligt plan, säger Marcus Kilmo som tidigare i år fick ta över stafettpinnen som Trafikverkets projektledare för spårbytet.

– Vi har en del efterarbeten kvar att göra, men det kommer inte att störa trafiken särskilt mycket, fortsätter han.

Spårbytartåget har rört sig fram i sakta mak, som här strax söder om Degerfors station, på Värmlandsbanan där det i sommar gjorts spårbyte på sträckan Laxå-Degerfors-Kristinehamn.
Spårbytartåget har rört sig fram i sakta mak, som här strax söder om Degerfors station, på Värmlandsbanan där det i sommar gjorts spårbyte på sträckan Laxå-Degerfors-Kristinehamn. Foto: Anna-Stina Tallmyren

Totalt har det bytts spår längs en sex mil lång sträcka.

– Alla arbeten blev klara utom en kortare delsträckning inne på bangården i Kristinehamn. Där fick vi leveransproblem på en växel. Jag vet inte riktigt när den kommer, men vi hoppas kunna slutföra arbetet senare i höst. Det kommer dock inte att bli samma påverkan på trafiken som vi haft i sommar, säger Marcus Kilmo.

Han säger att den regniga sommaren och stormen Hans inte har sinkat arbetet.

– De blev bara lite blöta, säger han om arbetarna som utfört spårbytet.

Enligt Värmlandstrafik kommer tågtrafiken mellan Kristinehamn och Degerfors i princip att köras enligt ordinarie tidtabell från och med måndagen den 21 augusti, med undantag för några mindre störningar.

Under sommaren har delar av tågtrafiken, bland annat mellan Stockholm och Karlstad, ersatts med bussar. Tillfälliga tidtabeller som har upprättats med anledning av detta sträcker sig till och med den 10 september.

Spårarbetet på god väg — nu i höjd med LutenTågtrafiken stängs av i två månader: ”Ska ge punktligare tågtrafik”

Artikeltaggar

DegerforsKarlstadKristinehamnTågtrafikTrafikTrafikverketVärmlandsbananVärmlandstrafik

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.