Hoppa till huvudinnehållet

Samordnar läsårstiderna med grannkommunen

Publicerad:
Kultur- och utbildningschef Eva Sundh Foto: Anna-Stina Tallmyren

Nu koordinerar Degerfors läsårstiderna, så de sammanfaller med Karlskogas.

Nu ska det inte bli några fler tokigheter med olika lovdagar och dylikt i Degerfors och Karlskoga.

– När man ska planera läsårstiderna 2024-25 ska vi sätta oss ner och ha en gedigen dialog och samråd med Karlskoga, så att det inte blir såhär tokigt en gång till, säger tf skochef Eva Sundh.

Grejen är att man från Degerfors tog kontakt med Karlskoga och fick deras förslag som man jobbade med, enligt Sundh, och det klubbades.

– Sen visade det sig att Karlskoga inte gått på sitt eget förslag, utan de hade reviderat det och tagit ett annat beslut och då stod vi där med två olika och det går ju inte för det finns föräldrar som har barn i båda kommunens skolor, säger Sundh.

Samma datum

I år pågår höstterminen, som började 16 augusti, till och med 21 december för såväl grund- som gymnasieskolorna i Degerfors och Karlskoga.

Vårterminen börjar 8 januari för grundskolan och 11 januari för gymnasieskolan. Den pågår till den 12 juni för grundskolan och 13 juni för gymnasieskolans årskurs 1-2, medan sistaårseleverna tar studenten den 14 juni.

Påsklov har eleverna på såväl grund- som gymnasieskolan 25-28 mars och dessa datum gäller för skolorna i båda kommunerna.

Artikeltaggar

DegerforsGrundskolanGymnasieskolanKarlskogaSkola och utbildningSkolor

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.