Hoppa till huvudinnehållet

Han blir Parkskolans rektor till dess nyrekrytering gjorts

Publicerad:
Tomas Dahlsberg är den som går in som tillförordnad rektor på Parkskolan. Foto: Anna-Stina Tallmyren

Nu kan vi avslöja vem som blir tillförordnad rektor på Parkskolan under hösten då rekryteringsprocessen av en ny ordinarie rektor pågår. På Degerfors skolor är det inget okänt ansikte.

Tomas Dahlsberg är den som får axla rektorsansvaret vid Parkskolan i höst. Han började sin tjänst i samband med skolstarten under onsdagen, enligt nya skolchefen Amaz Karim.

– Han går till en början bredvid och får en överlämning, enligt Karim.

– Kenneth Fahlander är kvar månaden ut, säger hon vidare.

Byter skola

Som bekant har Fahlander sagt upp sig för en annan tjänst i Karlstads kommun, nämligen som rektor vid Väse skola.

– Jag har trivts oerhört bra på Parkskolan. Men det kan vara svårt att skilja på privatliv och jobb där man bor, så det ska bli skönt att jobba på distans, säger Fahlander.

Avgående rektor på Parkskolan Kenneth Fahlander och tf rektor Tomas Dahlsberg som först går bredvid Fahlander ett par veckor.
Avgående rektor på Parkskolan Kenneth Fahlander och tf rektor Tomas Dahlsberg som först går bredvid Fahlander ett par veckor. Foto: Anna-Stina Tallmyren

Tidigare hade förvaltningen kommit fram till att flytta Stora Vallaskolans rektor, Lennart Vestervall, till Parkskolan under hösten.

Vestervall skulle gå i pension till jul, men har nu omprövat det och väljer istället att gå i pension 1 oktober. Därför valde man från förvaltningens sida att sätta in en annan tillförordnad rektor vid såväl Parkskolan som Stora Vallaskolan. På den sistnämnda går Dan Thörewik in till dess man fått en ny ordinarie rektor på plats.

Känt ansikte

På Parkskolan går alltså Tomas Dahlsberg in och även han är sedan tidigare ett känt ansikte i Degerfors skolor. Han har varit biträdande rektor på Parkskolan och Stora Vallaskolan.

– Vi är nöjda med valet. Han är en känd person och har gediget CV, så vi känner oss trygga med det, säger Awaz Karim.

– Jag var biträdande rektor på Parkskolan årskurs 7-9 och Åtorps skola, med Inger Klinkert som rektor, i början av 1990-talet och 1993 flyttades vi över till Stora Vallaskolan, säger Tomas Dahlsberg. Anledningen till förflyttningen var att då slogs högstadierna, efter många, långa och högljudda debatter, samman till en enhet.

– Jag var kvar till 2001, då jag började i Kristinehamn, som rektor på Djurgårdskolans 7-9-enhet där jag varit hela tiden därefter, säger Dahlsberg som numera egentligen är pensionär.

– Jag trivdes som skolledare, jag har haft jättefin gång genom skolsystemet. Det är ett tufft jobb, men oerhört stimulerande att möta elever och deras föräldrar samt personal och följa deras utveckling, säger Dahlsberg som känner sig oerhört välkomnad såväl på skolan som i kommunen och första dagen förärades han med en blombukett som eleverna hade plockat.

Omplacerade rektorn slutar tidigare – ännu en tillförordnad sätts inLärarkollegiet om rektorsbytet: ”Obegripligt hur man missat göra de här stegen”Lärarna rasar: Stora Valla-rektorn omplaceras till Parkskolan
Awaz Karim, ny kultur- och utbildningschef i Degerfors, är nöjd med valet av tillförordnade rektorer.
Awaz Karim, ny kultur- och utbildningschef i Degerfors, är nöjd med valet av tillförordnade rektorer. Foto: Anna-Stina Tallmyren

Artikeltaggar

ÅtorpAwaz KarimDegerforsFörvaltningKarlstads kommunKenneth FahlanderLennart VestervallParkskolanSkola och utbildningSkolorStora Vallaskolan

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.