Hoppa till huvudinnehållet

Skänk biståndet till svenska medborgare

Publicerad:
Talibanerna som har folkets stora stöd ser Västerlandet som degenererat och kan i realtid följa dess nedgång och fall, motsättningar, ökande fattigdom, olösliga migrationsproblem och eskalerande kriminalitet, skriver insändarskribenten.
Talibanerna som har folkets stora stöd ser Västerlandet som degenererat och kan i realtid följa dess nedgång och fall, motsättningar, ökande fattigdom, olösliga migrationsproblem och eskalerande kriminalitet, skriver insändarskribenten. Foto: Siddiqullah Alizai

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

SR, svenska politiker och institutioner upprörs över att Afghanistan nu slänger ut västerländska biståndsorganisationer. Något som i första hand påstås drabba kvinnor.

Under det brutala ockupationsförsöket förekom de beryktade räderna som också svenska soldater deltog i. Afghanerna har inte glömt det och vi vill inte höra. Bland andra fick Sverige med svansen mellan benen och i panik lämna det stolta och stridbara landet och tvingades därmed överge sitt blodiga koloniala försök.. Den egentliga avsikten var naturligtvis att kontrollera Afghanistans naturrikedomar. Något som av nödvändighet fick maskeras till omsorg om kvinnors rättigheter (Vem bryr sig om kvinnornas rättigheter i Saudiarabien?). Talibanerna som har folkets stora stöd ser Västerlandet som degenererat och kan i realtid följa dess nedgång och fall, motsättningar, ökande fattigdom, olösliga migrationsproblem och eskalerande kriminalitet. Vad hindrar Sverige att istället skänka biståndet till sina egna alltmer behövande medborgare?

Kan det vara politikernas prestige?

P.T.

Artikeltaggar

AfghanistanFattigdomKriminalitetOmsorgSamhälle