Hoppa till huvudinnehållet

Vad är det som skrämmer dig så, Bengt?

Publicerad:
Jag hoppas innerligt att nästa generation är öppen och tolerant gentemot människors olikheter, skriver insändarskribenten.
Jag hoppas innerligt att nästa generation är öppen och tolerant gentemot människors olikheter, skriver insändarskribenten. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Det hålls inte igen med reaktionära värderingar när Bengt Eklund med gott självförtroende berättar för allmänheten att hen inte kan se (det hen identifierar sig som) en man med klänning utan att tänka på sex!

Bengt fortsätter med att visa en närmast imponerande ignorans och okunskap när det gäller skillnaden på kön och könsidentitet. Om okunskapen är medveten eller omedveten förtäljer inte historien, men det spelar ingen roll. Det är precis lika illa oavsett.

Bengt är dessutom oerhört tydlig med att hen motsätter sig att barn och unga har ett öppet sinne och egna åsikter, bara för att i nästa andetag ha mage att påstå att det är HBTQia+rörelsen som indoktrinerar barn!?

På Eklunds fråga om vi ”verkligen vill ha det såhär” så är mitt självklara svar JA! Jag hoppas innerligt att nästa generation är öppen och tolerant gentemot människors olikheter.

Jag hoppas på en framtid fri från den hatpropaganda som, bland annat, Bengt Eklund sprider omkring sig. Eklund sparkar på en redan utsatt grupp som redan nu utsätts för hot och våld dagligen. den psykiska ohälsan och suicidförsöken är överrepresenterad i den grupp Eklund med gott samvete ger sig på.

Det är inget annat än horribelt att en vuxen människa som Bengt Eklund indirekt eller, i värsta fall, direkt ska vara delaktig i hatpropagandan. Vad är det som skrämmer dig så? Vad är det som påverkar din person så mycket att du måste skriva en insändare som är så intolerant och faktaresistent?

Att ersätta forskning och vetenskap med egna inskränkta åsikter och värderingar är inte medmänskligt år 2023 Bengt!

Medelålders, vit heterosexuell CIS-man

Insändaren som besvaras:

Artikeltaggar

BarnForskningHistoriaSamhälle