Hoppa till huvudinnehållet

Även Degerfors IF fick anledning att jubla på måndagskvällen

Publicerad:
Norrköpingsjubel efter att  Arnor Traustason (9) gjort 2–1, ett mål som visade sig bli det matchavgörande hemma mot AIK.
Norrköpingsjubel efter att Arnor Traustason (9) gjort 2–1, ett mål som visade sig bli det matchavgörande hemma mot AIK. Foto: Magnus Andersson/TT

Genom att IFK Norrköping vände underläge till 3–1-seger hemma mot AIK på måndagskvällen ligger Degerfors IF kvar över strecken i bottenstriden.

AIK fick en utmärkt start med ett tidigt ledningsmål, när den 20:e omgången av 30 i allsvenskan skulle fullbordas. Hemmalaget kom dock tillbaka och hade i mitten av första halvlek både kvitterat och gjort 2–1.

Det blev även ett tredje mål, knappt tio minuter in på andra halvlek.

IFK Norrköpings Laorent Shabani i duell med AIK:s Jetmir Haliti.
IFK Norrköpings Laorent Shabani i duell med AIK:s Jetmir Haliti. Foto: Magnus Andersson/TT

Det här innebär att AIK som nästjumbo står kvar på 19 poäng. Lika många poäng har IFK Göteborg på negativ kvalplats. Degerfors ligger kvar på 13:e plats, den placering som laget slutat på både 2021 och 2022, med 20 poäng. Även Sirius har 20 poäng.

Degerfors spelar sin nästa match i allsvenskan på söndag när det handlar om bortamöte med Djurgården, som precis som IFK Norrköping har 34 poäng och följer närmast efter tättrion.

Redan tisdag kväll ska Degerfors möta division 4-laget Katrineholm på bortaplan i cupen.

IFK Norrköping–AIK 3–1 (2–1)

0–1 Rui Modesto (3), 1–1 Christoffer Nyman (8), 2–1 Arnor Traustason (22), 3–1 Victor Lind (54).

Varningar, IFK Norrköping: Anton Eriksson. AIK: Alexander Milosevic, Jetmir Haliti, Anton Salétros, Bilal Hussein.

Domare: Kristoffer Karlsson.

IFK Norrköping (4–3–3): Oscar Jansson – Daniel Eid, Anton Eriksson, Marco Lund, Marcus Baggesen – Jesper Ceesay, Vito Hammershøy-Mistrati (Isak Ssewankambo 67), Arnor Traustason – Victor Lind (Yahya Kalley 88), Christoffer Nyman (Kevin Höög Jansson 88), Laorent Shabani (Carl Björk 75).

AIK (4–4–2): Kristoffer Nordfeldt – Mads Døhr Thychosen (Dino Besirovic 46), Alexander Milosevic, Sotirios Papagiannopoulos, Jetmir Haliti – Rui Modesto, Anton Salétros (Jimmy Durmaz 67), Bilal Hussein (Abdihakim Ali 67), Erick Otieno – Ioannis Pittas, Taha Ayari (Omar Faraj 67).

Så planerar Degerfors att starta mot division 4-laget: ”Chansen att lufta”Uppgifter: De vill värva DegerforsspelarenSjälvmålet hjälpte DIF – fyra lag inom en poängUppgifter: Degerfors jagar MFF-talang”DIF en sovande jätte för att utveckla företag och tillväxt”Degerfors IF är guld värt för företagen: ”Motorn i samhället”Tobias Solberg efter förlusten: ”Lider med grabbarna”Träffade ribban vid 1–2: ”Mål som det hade verkligen hjälpt laget”DIF hade ledningen – föll i slutminuternaMarcus Berg blev hjälte mot Degerfors – så var matchen minut för minutSå här ställer DIF upp mot IFK Göteborg – han är tillbaka i truppen

Artikeltaggar

AIKAllsvenskanDegerfors IF HerrFotbollIFK Norrköping

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.