Hoppa till huvudinnehållet

Dömd man: ”Jag byggde om motorcykeln till moped”

Publicerad:
Foto: Pavel Koubek/TT

Mannen som är i 20-årsåldern stoppades när han körde motorcykel och var påverkad av cannabis. Men mannen nekar.

Nu har han fått sin dom.

När det gäller olovlig körning så har mannen sagt i förhör att fordonet han framförde endast hade en ram från en 125cc motorcykel och att motorn kom från en vanlig ”30-moped” som han hade behörighet att köra. Han har även berättat att det var en vän till honom som bytte ut motorn och att skälet till det var att ramen då skulle bli större i jämförelse med en vanlig moped, vilket var smidigare.

Tingsrätten skriver i den delen att mannens uppgifter framstått som en klar efterhandskonstruktion, varför det han berättat kan lämnas helt utan avseende. Han ska därför dömas för olovlig körning i enlighet med åtalet.

När det gäller ringa narkotikabrott och rattfylleri så säger mannen att han lämnar urinprov och resultaten har varit sjunkande så det är inte möjligt att han använt cannabis. Han säger samtidigt att han använder ett preparat med cannabis från Frankrike som är lagligt.

Tingsrätten konstaterar att i mannens urinprov fanns olagliga substanser från cannabis.

Därför ska mannen även dömas för ringa narkotikabrott och rattfylleri.

Mannen döms till 3 500 kronor i dagsböter.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättCannabisKarlskogaNarkotikabrottOlovlig körningRattfylleri

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.