Hoppa till huvudinnehållet

Dröm i uppfyllelse för tidigare RIK-backen – klar för tjeckiskt lag

Publicerad:
Reporter Tomas Nilsson
Tomas Nilsson
tomas.nilsson@kt-kuriren.se
Elin Berggren, 24 år, i sin nya klubbs färger.
Elin Berggren, 24 år, i sin nya klubbs färger. Foto: Privat

Backen Elin Berggren, med förflutet i RIK Karlskoga i elitettan, fortsätter karriären i Tjeckien efter att ha spelat i Lysviks division 2-lag under våren.

– Jag har ända sedan jag var liten drömt om att spela utomlands. Nu fick jag chansen, säger hon till tidningen Fryksdalsbygden.

Hon fortsätter där:

– Det var också något jag sa till Lysvik redan innan säsongen, kommer det ett erbjudande så kommer jag att ta chansen, för jag är fortfarande ung. Sedan gick allt väldigt fort.

Tillsammans med hockeyspelande sambon Alexander Nilsson bor hon sedan knappt en månad tillbak i Sumperk i Tjeckien.

Provtränat med tre lag

– Jag har provtränat med tre olika lag under tre veckors tid, två i högstaligan och ett i andraligan.

Det blev Sigma Olomouc, som hör hemma i näst högsta serien i Tjeckien, som hon valde. Nyheten presenterades av klubben under torsdagen, inför söndagens serieupptakt.

– Det skiljde en hel del i restid, och det fick avgöra mitt val. Nu bor jag 40 minuter bort med tåg. Det hade blivit för omständligt annars. Jag tycker att det ska bli jättekul, det är en klubb som är otroligt proffsig och som har välkomnat mig väldigt bra.

Leva på fotbollen

Hon kommer att kunna försörja sig på att spela fotboll.

– Men det är inte bara pengar, upplevelsen lockar också. Jag älskar att resa, besöka nya platser och lära mig andra språk. Att kunna kombinera allt det här känns perfekt.

Läs också

Artikeltaggar

Elin BerggrenFotbollLysvikOlomoucRIK KarlskogaTjeckien

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.