Hoppa till huvudinnehållet

Glassarna som frestade svenskarna i sommar

Publicerad:
Reporter Oskar Sandström
Oskar Sandström
oskar.sandstrom@nwt.se
Svenskarna fortsatte att äta glass under den regniga sommaren 2023.
Svenskarna fortsatte att äta glass under den regniga sommaren 2023. Foto: Pressbild

Trots taskigt sommarväder så har svenskarna fortsatt att äta glass. Pressbyrån har sammanställt Glassbarometern, som visar vilka som är sommarens mest populära glassar.

Glassbarometern bygger på försäljningen från Pressbyråns butiker. Och det är flera gamla trotjänare på listan, som toppas av GB Sandwich. Den populäraste pinnglassen är Piggelin, medan Daimstrut är den mest populära glasstruten.

Enligt försäljningsstatistiken så är onsdag den vanligaste glassdagen, och söndag är minst populär. Det finns också lokala avvikelser, där mjukglass toppar listorna i Halmstad och Örebro medan Luleås favorit är Daimstrut.

Glassbarometern är baserad på Pressbyråns egen försäljning från 15 maj till 6 augusti och visar att försäljningen ökat med cirka tre procent jämfört med föregående år.

Artikeltaggar

EkonomiGlassHalmstadPressbyrånStorbritannienÖrebro

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.