Hoppa till huvudinnehållet

Moore ledde Bats till semifinal – och testade surströmming: ”Försökte svälja”

Publicerad:
Riley Moore, amerikanen som var spelande tränare i Karlskoga Bats 2023.
Riley Moore, amerikanen som var spelande tränare i Karlskoga Bats 2023. Foto: Dennis Pavlovic

Riley Moore ledde Karlskoga Bats till klubbens första slutspel på tio år. Han fattade även mod och testade surströmming.

– Det blir ingen andra gång, säger han med ett skratt tre dagar efter lagets semifinalförlust i SM-slutspelet.

Karlskoga Bats säkrade slutspelsplatsen tack vare dubbelseger hemma mot Stockholm Monarchs i sista omgången: 6–5 följt av 10–9.

Resultaten i den högdramatiska slutomgången innebar att Karlskoga ställdes mot samma Stockholm på bortaplan i den efterföljande semifinalen.

Semifinalerna avgjordes i bäst av tre. Bats förlorade den första med 4–5, den andra med 5–9 och åkte därmed ur slutspelet samma dag som det inleddes.

– Vi gjorde ganska bra matcher. Hade en–två saker gått annorlunda hade vi kunnat vinna någon av matcherna och jag tror vi hade varit farliga i en match tre. Men dom drog i väg lite i första och vi tappade sent i andra, säger spelande tränaren Riley Moore.

– Det var en bra säsong. Vi slutade trea och gick till slutspel för första gången på tio år. Där var vi numret mindre. Vi har ett ungt lag. Jag ser fram emot att följa det här laget framöver.

Riley Moore under en av säsongens matcher i elitserien. Bats blev trea av fem lag i grundserien efter en högdramatisk slutomgång.
Riley Moore under en av säsongens matcher i elitserien. Bats blev trea av fem lag i grundserien efter en högdramatisk slutomgång. Foto: Dennis Pavlovic

Bats avslutade på tisdagskvällen säsongen med en lagaktivitet.

– Det var en lite bitterljuv känsla. Jag har ju kommit nära grabbarna under säsongen. Men jag har en känsla av att jag kommer att träffa grabbarna igen. Jag kommer troligtvis tillbaka till Europa i framtiden, men jag tar en säsong i taget.

Vad skulle du tycka om att komma tillbaka nästa år?

– Jag måste kolla upp det. Jag vet inte om det är möjligt att återvända för ett andra år, med visum. Skulle det visa sig smidigt skulle det potentiellt sett kunna hända. Jag ska börja skolan i Australien också.

Det blir, först och främst. en femte säsong ”down under” för Riley Moore. Den australiensiska basebollsäsongen och den svenska avgörs under olika delar av året, vilket nu visade sig fördelaktigt för Moore.

– Det är samma klubb jag har spelat för förut. Det är på högsta delstatsnivån.

Surströmmingen

Moore berättade i en intervju inför säsongen att en kompis hade uppmanat honom att testa surströmming.

Han kan tänka sig att återvända till Karlskoga Bats, men han kan inte tänka sig att testa surströmming igen.

– Jag och mina två rumskompisar, de andra två importerna, testade. Jag luktade inte bara, jag tuggade. Jag försökte svälja, gjorde mitt bästa för att få ner det i magen, men jag kunde inte, säger Moore med ett skratt.

– Jag vet inte om det är någon grej ni kör med turister...

Regerande mästarlaget Rättvik Butchers och Stockholm Monarchs gör upp om SM-guldet i en matchserie i bäst av fem.

Karlskoga utslaget i Elitserien Semifinal herr efter förlustAlexander visste inte att baseboll fanns när Kent var i slutspel med Bats senast

Artikeltaggar

BasebollKarlskogaKarlskoga BatsKarlskoga IPRiley Moore

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.