Hoppa till huvudinnehållet

A-traktorer visas upp i Svartå

Publicerad:
Kristian Rönnquist, ordförande Folkets hus i Svartå, och Axel Fridström, som nyligen blivit med A-traktor, ser fram emot utställningen.
Kristian Rönnquist, ordförande Folkets hus i Svartå, och Axel Fridström, som nyligen blivit med A-traktor, ser fram emot utställningen. Foto: Privat

Doft, ljud och utvändig stil kommer att bedömas i utställningen för A-traktorer som arrangeras i Svartå den 10 september.

– Jag tycker att det behövs något för ungdomarna häromkring i byarna och i Karlskoga och Degerfors, säger Kristian Rönnquist, ordförande Folkets hus i Svartå.

Idén och initiativet kommer från Kristian Rönnquist, som hoppas att ungdomarna vill komma och visa upp sina A-traktorer vid Folkets hus.

– I stället för att folk svär efter dem, säger han.

Kristian Rönnquist hoppas att utställningen bidrar till att folk alla åldrar kan träffas och skapa förståelse. Tre pristagare kommer att få varsin pokal och priser från Coca Cola.

Folkets hus passar dessutom på att sälja ut sommarens glassar i kiosken och bjuder alla som ställer ut sin A-traktor på korv med bröd.

Det krävs ingen föranmälan, utan det är först till kvarn som gäller för den som vill vara med i utställningen. Domarna kommer att titta på doft, ljud och utvändig stil.

Vad har ni mer på gång i höst?

– Vi har dragit i gång våra torsdagar med ärtsoppa. Jag vill få de äldre att ha en mötesplats. Det händer en del små grejer och ibland kommer jag med någon tokig idé som jag vill genomföra.

Han avslöjar att fler aktiviteter kan vara på gång.

– Om vi får till allt rätt ska vi försöka arrangera en Ullareds-resa.

Rum för ungdomar

Ungdomsgården för barn från årskurs fem och uppåt har dessutom öppet på torsdagar efter sommarlovet igen.

– Jag håller på att bygga ett ungdomsrum på Folkets hus, där ska det bland annat finnas tv-spel. Jag ska måla om och göra så att det blir ungdomligt, säger Kristian Rönnquist.

Han lyfter fram det positiva med att både yngre och äldre barn och ungdomar kan mötas och prata med varandra på ungdomsgården.

– Det är kul att se och då kanske tar hand om varandra när de möts ute på byn.

Läs också:

Nu gäller skärpta regler för A-traktorKlara om skärpta regler för A-traktorförare: ”Det känns vettigt”

Artikeltaggar

A-traktorBilburen ungdomKarlskogaSamhälleSvartåUllaredUtställningar

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.