Hoppa till huvudinnehållet

KLART: Simonsson får förlängt

Publicerad:
Regiondirektör Rickard Simonsson får förlängt i fyra år till.
Regiondirektör Rickard Simonsson får förlängt i fyra år till. Foto: Per Lindgren

Nu är det klart att Rickard Simonsson valt att tacka ja till fyra år till som regiondirektör för Region Örebro län. Vid här laget är han något av en veteran som uppskattas av både styrande och opposition.

– Rickard Simonsson är en av Sveriges mest respekterade och erfarna regiondirektörer. Vi är därför väldigt glada att Rickard tackat ja till att fortsätta som regiondirektör fyra år till, säger Andreas Svahn (S), ordförande i regionstyrelsen.

Svahn menar att Simonssons erfarenhet och kunskap kommer att vara ovärderlig i de tuffa tider som väntar i de flesta regioner och inte minst Region Örebro län framöver. Att regionstyrelsen valt att förlänga Rickard Simonssons förordnande från 1 januari 2024 till 31 december 2027 ses även som positivt av oppositionen.

Inget enpersonsjobb

– Den samhällsutveckling vi ser nu är utmanande för Region Örebro län liksom för landets övriga regioner och kommuner. I det läget är det glädjande att Rickard Simonsson väljer att fortsätta på posten som regiondirektör för Region Örebro län, tycker Sebastian Cehlin (M), regionstyrelsens 2:e vice ordförande.

Han fortsätter:

– Med Rickard som regiondirektör får vi även framöver en stabil och kompetent ledare som är van att samverka och skapa goda relationer.

Själv är Rickard Simonsson glad för att han fått regionstyrelsens fortsatta förtroende men betonar:

– Men regiondirektörsuppdraget är inget enpersonsjobb, det är ett lagarbete. Det förnyade förtroendet för mig innebär ett positivt kvitto för många som jobbar hårt tillsammans med mig

Artikeltaggar

Andreas SvahnKommunstyrelsenModeraternaPolitikPressmeddelandeRegion Örebro länRickard SimonssonSebastian CehlinSocialdemokraternaVårdVård och omsorg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.