Hoppa till huvudinnehållet

20 000 anledningar att nominera kommunens eldsjälar

Publicerad:
Förra årets stipendiat Ossama Makhoul, platsansvarig för Fritidsbanken i Karlskoga, går igenom vad Neo och Marcus Pettersson kan låna för utrustning på Fritidsbanken. Arkivbild.
Förra årets stipendiat Ossama Makhoul, platsansvarig för Fritidsbanken i Karlskoga, går igenom vad Neo och Marcus Pettersson kan låna för utrustning på Fritidsbanken. Arkivbild. Foto: Kajsa Juslin

Nu ska lokala kultur- och fritidspersonligheter och föreningar i Karlskoga få lysa lite extra. Just nu pågår ansökningen till kultur- och fritidsnämndens stipendium för 2023.

– Det är jätteroligt att kunna uppmärksamma personer i vår kommun som gör saker för en bättre fritid i Karlskoga, säger Amanda Lindgren (M), ordförande kultur- och fritidsnämnden.

Stipendiet, som har delats ut sedan 1998, har tidigare bland annat gått till Ulrika Knape Lindberg och Mathz Lindberg och Gôrskôj.

20 000 kronor

Förra årets stipendiat var Svenska kyrkans församlingsassistent Ossama Makhoul som ansvarat för över 5 000 utlåningar på Fritidsbanken. Även Bofors Musikkår hyllades för sin insats med att bevara den svenska traditionen inom blåsmusik.

– Man kan söka stipendiet själv eller nominera andra, berättar Amanda Lindgren.

Stipendiet är på 20 000 kronor och kan delas mellan en eller flera stipendiater samt föreningar. Ansökan är öppen till 31 oktober och ska ackompanjeras av en motivering. Stipendiet delas ut tidigast i december.

Att hängivna personer inom kultur och fritid får synas lite extra är viktigt och att framförallt lyfta unga tycker Amanda Lindgren spelar roll:

– Det betyder jättemycket för de som får stipendiet.

Artikeltaggar

Amanda LindgrenBofors MusikkårFritidsbankenKarlskogaKulturMathz LindbergModeraternaNöje/KulturSportStipendierSvenska kyrkanUlrika Knape Lindberg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.