Hoppa till huvudinnehållet

Regnsommar

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Oj, då har ännu en sommar nästan tagit slut. Det känns så när det står september i almanackan. Men det behöver inte vara slut på det vackra vädret eller kanske snarare att det vackra vädret börjar igen. Eftersom de sista två månaderna mestadels har bestått av regn och rusk.

Men vi får ändå vara glada att vi fick så vackert väder i juni månad och över midsommar. Men ändå känns det som om man inte fått den energi som behövs för att klara höst och vintermörkret.

Mina semesterveckor passerade snabbt trots det dåliga vädret. Många saker som ligger efter ska göras under dessa lediga veckor.

Några resor, träffa släkt och vänner, samt även försöka njuta och koppla av ska hinnas med. Det hann även att bli både glädje och sorg inom bekantskapskretsen detta år.

Ett fint minne var när min bror och jag närvarade under Frankrikes nationaldag den 14 juli på Residenset i Stockholm. 700 inbjudna minglade i trädgården tillsammans med franska ambassadören och många andra kändisar. Solen strålade den dagen och jag kunde göra bra reklam för oss här i Karlskoga. Mina visitkort gick snabbt åt.

Så tillbaka till jobbet i mitten av juli, då turismen är som störst i Sverige. Fantastiskt att få möta alla dessa människor från hela världen. Höra deras berättelser och informera dem om Sverige och Nobel.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Ute på gårdsplanen hör man språk man inte har hört eller förstår samt förstås mycket svenska och engelska. Bilar och bussar kommer med förväntansfulla människor. Barnen springer omkring och vill besöka Fiffiga huset eller önskar köpa fika eller glass. Människor berömmer våra fina blomarrangemang utanför uteplatsen.

Det är så härligt att höra och se denna frihetskänsla trots hoten utifrån som vi får höra om varje dag.

Men kanske är det ändå så att man håller lite mer i plånboken i dessa tider. Detta märks på försäljning och annat hos oss. Men såklart är man välkommen att sitta i vår fina park och ha med sig egen matsäck, och det är många som gör också.

Tänk vad fint vi har det i vårt närområde vi behöver inte åka långt bort för att njuta, det är Tänkvärt tycker jag.

Artikeltaggar

Mänskligt