Hoppa till huvudinnehållet

Gin med rabarbertonic, kalvdans och nybakat bröd

Publicerad:
Reporter Anders Persson
Anders Persson
anders.persson@kt-kuriren.se
Annette och Claes Rydén Nettans Lilla Hembageri servar Agnete Bylock när hon handlar bröd.
Annette och Claes Rydén Nettans Lilla Hembageri servar Agnete Bylock när hon handlar bröd. Foto: Anders Persson

Matresan har återigen stannat till vid Gammelbacka bryggeri i Karlskoga. Det är fjärde året som den kulinariska festen genomförs och i år har en del nytt tillkommit.

Utanför står Nettans Lilla Hembageri och Annette och Claes Rydén plockar ner bröd som kunderna köpt.

– Det är nog tredje året jag är med. Det är roligt att få komma ut och vara på andra ställen. Tycker att vi säljer mycket också när vi är här, säger Annette Rydén.

Flera är framme och köper bröd. Allt från matbröd till fikabröd.

– Det är populärt med hemmabakat. Märker att fler åker långväga för att handla hos oss uppe i Granbergsdal.

Ute i solen var det fullt med folk som satt och njöt med en öl.

Peter Hedin och Tony Tingström är glad att det är solsken. Det har gjort att många besökt Matresan.
Peter Hedin och Tony Tingström är glad att det är solsken. Det har gjort att många besökt Matresan. Foto: Anders Persson

Inne i baren står Tony Tingström som är delägare av bryggeriet och Peter Hedin. Även om klockan bara är två så har de hällt upp många öl.

– Vi öppnade tolv och redan halv tolv började folk komma. Så det har fullt på. Det är roligt att folk gillar det här och i år har vi tur med vädret. Förra året öste regnet ner. Nu kan de sitta och njuta i solen.

Han säger att några har hoppat av, och några nya har tillkommit.

– Västerängens Äppelodling och Mor Carins Ostkaka är nya. Men det är synd att några inte kunde komma.

Tony Tingström berättar att de kommer ha gin- och ölprovning varje halvtimme under dagen. Då ingår även rundvandring i bryggeriet.

– Nytt för i år är gin med rabarbertonic och så har vi en alldeles nytappad Pale ale. Färskare än så här går det inte att få. Vi tappade upp den i flaskor i går, säger han och ler.

Artikeltaggar

BryggerierGammelbacka BryggeriGranbergsdalKarlskogaMat och dryckPeter HedinÖl

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.