Hoppa till huvudinnehållet

Två BIK:are klev av måndagens träning – trio väntas vara tillbaka mot AIK

Publicerad:
Dennis Hall.
Dennis Hall. Foto: Rasmus Isaksson

Filip Sveningson och Jesper Kokkonen avbröt träningen i förtid.

BIK Karlskoga räknar med att tre spelare är redo för comeback när det på tisdagskvällen väntar träningsmatch borta mot AIK.

Så var läget efter måndagens träning.

– När det gäller Sveningsson ska det inte vara några problem. Det var en försiktighetsåtgärd att han gick av isen lite tidigare än övriga. Kokkonen kände sig hängig så i hans fall måste vi avvakta, säger tränaren Dennis Hall.

Förhoppningen från BIK:s sida är att Måns Krämer, Viktor Lennartsson och Jacob Ringman, som samtliga saknades i fredagens möte med Brynäs, ska vara tillgängliga igen.

Viktor Lang, Carl Bruhn och Gustaf Thorell står över även tisdagens match.

Bruhn tränade inte med laget i samband med måndagens pass. Lang och Thorell var däremot med på isen.

Hur laget formeras bestäms definitivt under tisdagen.

”Höjde oss”

Efter att BIK besegrat Brynäs efter straffar hemma, i näst senaste matchen, åkte laget på storstryk i Sandviken i fredags: Brynäs vann med 7–2.

– Strukturen och positionsspelet var ändå positiva delar. Vi fick en jobbig start vilket färgade hela matchen. Jag tycker att vi höjde oss under matchen då. Sättet som vi reducerade på vid underläge med 1–7, hur vi vräkte oss fram och fick in pucken, säger en hel del om vårt lag.

Det här vill Hall se mot AIK:

– Att vi ökar aggressiviteten och på så sätt inte får så långa sekvenser mot oss i egen försvarszon samtidigt som det gör att vi får längre perioder i motståndarnas zon. Självklart vill vi se färre mål bakåt. Det ska också sägas att Brynässpelarna var väldigt effektiva.

Femte matchen

Det här blir BIK:s femte träningsmatch under försäsongen. Det har blivit hemmasegrar mot Storhamar och Brynäs. BIK har förlorat hemma mot AIK och borta mot Brynäs.

Hockeyallsvenskan startar fredag 22 september då BIK gästas av Östersund.

Innan dess, och efter tisdagens möte med AIK, ska BIK spela mot:

  • Fredag 8 september: Nybro borta.
  • Onsdag 13 september: Nybro hemma.
  • Fredag 15 september: Södertälje borta.

Vid sidan av det norska laget Storhamar handlar det om allsvenskt motstånd för BIK i samtliga träningsmatcher.

BIK-tränaren om baklängesmålen: ”Vi behöver vara lite kaxigare i vårt beteende”Minusresultat på närmare miljonen för BIK: ”Har löst betydligt större problem”Theodor Pistek matchvinnare för BIK mot Brynäs: ”Karaktärsseger”Fem insläppta i tredje perioden: ”Paralyserade”Avgjorde mot moderklubben: ”Sa att jag skulle göra mål på honom”

Artikeltaggar

AIKBIK Karlskoga A-lagDennis HallFilip SveningssonIshockeyJacob RingmanJesper KokkonenMåns KrämerNobelhallenViktor Lennartsson

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.