Hoppa till huvudinnehållet

William, 19, räddade poäng till Degerfors – fortsatt chans att vinna U21-serien

Publicerad:
Reporter Tomas Nilsson
Tomas Nilsson
tomas.nilsson@kt-kuriren.se

Degerfors IF spelade 2–2 i måndagens U21-match hemma mot Djurgårdens IF. Därmed har såväl Djurgården som Degerfors och IFK Norrköping chansen att vinna serien inför de avslutande matcherna.

– Det kan mycket väl bli målskillnad som avgör till slut, säger Degerfors coach Roger Werner.

Det lag som vinner norra U21-serien går till slutspel, tillsammans med de tre övriga seriesegrarna.

Både Djurgården och Degerfors har åtta poäng. Djurgården leder genom ett måls bättre målskillnad. Norrköping skuggar med sju poäng. Djurgården och Degerfors har en match kvar att spela. Norrköping har två. Gefle, med två matcher kvar, är avsågat och kan inte nå förstaplatsen.

På torsdag tar Gefle emot Norrköping. Djurgården avslutar hemma mot Gefle. Degerfors sätter punkt för U21-serien tisdag 26 september, hemma mot Norrköping.

Gustav Lindgren gjorde ett mål och spelade fram till ett.
Gustav Lindgren gjorde ett mål och spelade fram till ett. Foto: Tomas Nilsson

Degerfors hade två riktigt bra chanser under de första tio minuterna att ta ledningen. Vid båda tillfällena räddade Djurgårdens målvakt frilägen för Gustav Lindgren.

Efter en halvtimmes spel gjorde Lindgren första målet i matchen efter ett anfall där även Damjan Pavlovic och Jamie Bichis var inblandade.

Djurgården kvitterade i slutsekunderna av första halvlek. Chansen uppkom efter en bjudning från Degerfors sida. Jonas Olsson räddade första skottet men var chanslös på returen som Rami Kaib behärskat slog in.

– Djurgården ska vara mest nöjt med oavgjort i halvtid. Vi kunde mycket väl ha haft ledningen, till och med med två måls marginal, sammanfattar Werner de första 45 minuterna.

De Pievre Ilunga.
De Pievre Ilunga. Foto: Tomas Nilsson

Efter att Djurgården haft kommandot inledningsvis i andra halvlek var Jamie Bichis, efter cirka tio minuters spel, nära att se till att Degerfors återtog ledningen.

Målvakten kunde dock rädda till hörna, vilken blev resultatlös.

Peter Gwargis.
Peter Gwargis. Foto: Tomas Nilsson

Efter cirka 70 minuter tog Djurgården ledningen på straff.

Det var samme målgörare som när det blev 1–1.

William Olsson.
William Olsson. Foto: Tomas Nilsson

Degerfors replikerade snabbt.

Gustav Lindgren, som hade första kvitteringsläget i samband med den här chansen, spelade fram till inhopparen William Olsson som utjämnade till 2–2.

– Jag fick bollen till mig i steget. Det var inte direkt så det smällde i ”taket” men huvudsaken att det blev mål, säger Olsson som är född 2004 och vanligtvis spelar mittfältare i DIF:s P19-lag i näst högsta serien.

Werner var framför allt nöjd med första halvlek, då laget spelade riktigt bra.

Carl Ljungberg.
Carl Ljungberg. Foto: Tomas Nilsson

Om andra halvlek säger han:

– Då blev det mer ”vindrutetorkfotboll”.

Alltså: spel fram och tillbaka utan den struktur som funnits under de inledande 45 minuterna.

– Sett till klara chanser låg vi närmast segern även om oavgjort inte var fel, anser han.

Det var många spelare som skötte sig bra i Degerfors lag. Werner vill speciellt lyfta fram Elias Pihlström som tidigare under året utmärkt sig i positiv riktning i P17-laget sedan han anslöt från Adolfsbergs IK.

Artikeltaggar

Degerfors IF HerrDjurgårdens IF FotbollFotbollGustav LindgrenRoger WernerStora Valla

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.