Hoppa till huvudinnehållet

Häktad: Misstänks ha misshandlat sin fru

Publicerad:
Reporter Anders Persson
Anders Persson
anders.persson@kt-kuriren.se
Kriminalvårdare öppnar en celldörr på häktet. Genrebild.
Kriminalvårdare öppnar en celldörr på häktet. Genrebild. Foto: Per Danielsson/TT

En man i 35-årsåldern har häktats på sannolika skäl för olaga hot och misshandel mot sin fru. Kvinnan fick köras till sjukhuset.

Det var den fredag den 1 september vid 16-tiden som polisen larmades ut till en bostad i Stora Vallaområdet i Degerfors angående en misstänkt misshandel.

Mannen ska ha misshandlat sin fru i bostaden. Mannen ska bland annat ha slagit henne i huvudet.

Hämtades av ambulans

Jan Carlsson är utredningschef på Karlskoga polisen.

– Hon blir så pass slagen att hon körs i väg med ambulans. Polisen kunde gripa mannen på platsen och han anhölls samma dygn. Ärendet kommer att utredas av avdelningen Nära relation inom polisen.

Mannen ska bland annat ha slagit henne i huvudet.
Polisen

Tingsrätten beslutade att häkta mannen och har under häktningsförhandlingarna gått på åklagarens begäran att meddela mannen restriktioner. Tingsrätten skriver att det finns risk för att mannen genom att undanröja bevis eller på något annat sätt försvårar sakens utredning. Denna risk är sådan att åklagarens begäran om restriktioner ska godtas.

Nekar till brott

Restriktionerna handlar om att mannen inte får träffa andra på häktet, ta emot besök eller ha kontakt med någon på utsidan.

Mannen nekar till brott och motsätter sig åklagarens häktningsyrkande och åklagarens begäran om restriktioner. Han bestrider att det finns sannolika skäl och att det föreligger särskilda häktningsskäl.

Åtal ska väckas senast den 18 september.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättDegerforsHäktningsförhandlingJan CarlssonKarlskogaMisshandelOlaga hotÅklagare

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.