Hoppa till huvudinnehållet

KB hoppas på publikfest i derbyt – en viktig match på flera sätt för klubben

Publicerad:
Publikbild från förra höstens derby mellan KB och Karlskoga SK. Nu hoppas KB:s ordförande Ulrika Sjöblom att det blir lika stor publikströmning när Strömtorps IK gästar Nobelstadion lördag 16 september.
Publikbild från förra höstens derby mellan KB och Karlskoga SK. Nu hoppas KB:s ordförande Ulrika Sjöblom att det blir lika stor publikströmning när Strömtorps IK gästar Nobelstadion lördag 16 september.

KB Karlskoga ser fram emot en publikfest i samband med derbyt hemma mot Strömtorps IK lördag 16 september.

– Vi skulle vara väldigt nöjda om vi når den nivå dit vi kom i motsvarande match i fjol, säger KB:s ordförande Ulrika Sjöblom.

Förra året handlade det om match mot Karlskoga SK i division 4. Då tog 1 300 åskådare plats på Nobelstadion.

Nu är KB uppe i division 3 och ska ta sig an Strömtorps IK.

Fri entré

Det handlar om fri entré för alla åskådare då i stället företag och privatpersoner betalar.

– Antingen kan man lägga en fast summa eller så går det att sponsra per åskådare, förklarar Ulrika Sjöblom.

Naturligtvis vill KB komma så högt som möjligt när det gäller publiksiffran i den här enskilda matchen. Dessutom önskar klubben att åskådare som kommer till derbyt upptäcker att de tycker om fotbollen som spelas och allt runt omkring vilket gör att de återvänder till Nobelstadion.

KB vänder sig både till befintliga samarbetspartners och nya i samband med det här derbyt.

Prestigefylld match

Det finns mycket som talar för att det är en match som även sportsligt sett kommer gälla mycket för båda lagen.

KB kämpar för att hålla sig kvar på division 3-nivå medan SIK har chansen att få kvala upp till division 2.

– Det här är en mycket prestigefylld match. I våras blev det mållöst när vi spelade i Strömtorp. Vi kommer vara på tårna och väldigt laddade. Vi är på väg uppåt när vi fått in tillskotten från Degerfors till truppen, säger Ulrika Sjöblom.

Då tänker KB:s ordförande på Hannes Bergenheim, Elliot Binning Karlsson, Sixten Eriksson och Benjamin Buisson.

Och på att laget tagit fyra poäng på de två senaste matcherna via 3–1-vinst i Grums och oavgjort hemma mot Köping, då KB ledde med 2–0 men fick nöja sig med 2–2.

Lördagens matcher

Innan derbyt ska KB, som i första hand riktar in sig på att komma förbi Eker och få kvala för en fortsättning i division 3, på lördag spela borta mot bottenlaget Torsby.

SIK har samma dag hemmamatch mot Värmbol.

Strömtorps matchvinnare avstängd till mycket viktig matchKryss för KB trots ledning med 2–0: ”Kändes kassaskåpssäkert”Tredje raka för SIK – som hakar på i kampen om kval: ”Nu siktar vi ju uppåt”SIK lånar från KB – får pappa som tränare: ”Ingen skillnad mot någon annan”KB Karlskogas jakt på ”serieseger” – Blom om hur drömmen ska bli verklighetSIK tog revansch och utmanar i toppen: ”Nu är Eker-spöket passé”Mycket viktig seger – han som skulle bli utbytt slog till med matchavgörande mål

Artikeltaggar

Division 3 västra SvealandFotbollKB KarlskogaNobelstadionStrömtorps IKUlrika Sjöblom

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.