Hoppa till huvudinnehållet

Grannkommunens överraskande avhopp – ryktet styret tillbakavisar

Publicerad:
Att Liberalerna valde att hoppa av samarbetet med V, KD, M och FL i Lekeberg har överraskat styret i kommunen.
Att Liberalerna valde att hoppa av samarbetet med V, KD, M och FL i Lekeberg har överraskat styret i kommunen. Foto: Kajsa Juslin

När Liberalerna valde att kliva av samarbetet med V, KD, M och FL i Lekeberg kom det som en blixt från klar himmel. Nu väljer partierna att fortsätta att styra tillsammans och avfärdar L:s motivering till avhopp.

– Vi delar heller inte deras uppfattning gällande den motivering de gav till avhoppet, att det saknas satsningar på skolan, skriver Vänsterpartiet, Kristdemokraterna, Moderaterna och Framtidspartiet i Lekeberg.

De menar att det finns en tydlig satsning i budgeten och att politiken valt att spara in på kommunstyrelsen för att i stället lägga pengarna på speciallärare.

Tillbakavisar

Styret tillbakavisar Liberalernas uttalande om att det skulle finnas ett politiskt beslut om vikariestopp. Vad som finns och som de styrande partierna tar upp är ett direktiv till skolorna att vara sparsamma med att använda vikarier. Något som Liberalerna själva varit med och fattat beslut om enligt det fortsatta styret.

Lekeberg väntas gå en tuff framtid till mötes där enbart Socialnämnden och barn- och utbildningsnämnden beräknas göra ett underskott på 25 miljoner kronor.

Artikeltaggar

BeslutBudgetarKommunstyrelsenKristdemokraternaLekebergs kommunLiberalernaModeraternaPolitikSocialnämnderVänsterpartiet

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.