Hoppa till huvudinnehållet

Ge oss en närmiljö som inspirerar

Publicerad:
Insändarskribent menar att biologisk mångfald är en äng, inte betesmark som i Degerfors.
Insändarskribent menar att biologisk mångfald är en äng, inte betesmark som i Degerfors. Foto: Ulf Palm/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Degerfors kommun satsar på mångfald för att slippa klippa grönområden Visst det är ju bra men när grönområden blir mer betesmark än ängsmark så kanske man ska tänka om.

Vi betalar skatt för att ha grönområden att vistas inom. När dessa nu inte finns kvar så sänk skatten. Mångfald är INTE när en gräsmatta växer upp en halv meter och blir betesmark. Inga blommor ingen mångfald enbart betesmark för djur. Vi som bor inom dessa områden har mist en del av vårt rekreationsområde, fått betesmark ända upp till altanen. Vår boendemiljö när vi flytta hit är absolut inte den vi har idag.

Att hänvisa till de områden som finns kvar i centrum där gräset klipps är enbart att visa vilket värde invånarna i kommun har. Närmiljön är viktig för boende trivsel och skapar trygga områden. Men inte i Degerfors. Vart finns beslutet baserat på KD:s förslag om att hela kommun ska vara ett mångfaldsområde?

Ängs- och betesmarkerna behöver betas av kor, hästar eller får för att de ska behålla sin mångfald och inte växa igen och bli skog. Ibland kan du behöva komplettera betet med andra åtgärder som till exempel att röja bort sly. Så ett förslag till kommun hyr in får som går och betar så slipper ni så hög kostnad för parkenheten. Låt RUE röja sly inte bara vid älvkanten, låt invånarna ha möjlighet att få en närmiljö som inspirerar. Barnen får en möjlighet att träffa får och vi får en miljö vi kan trivas i.

Mohan

Artikeltaggar

Biologisk mångfaldDegerforsDegerfors kommunEkonomiKristdemokraternaSkatter