Hoppa till huvudinnehållet

Mobbning och hämnd i Frostelids nya bok: ”Det blir en tagg i själen”

Publicerad:
Lennart Frostelid är aktuell med en ny bok Foto: Privat

Lennart Frostelids bok Vedergällningen tar upp ämnet mobbning och att känna sig hjälplös och ensam. Handlingen är förlagd till Karlskoga, Degerfors och Kristinehamn. När huvudpersonen får kontakt med en likasinnad tar hämnden fart.

Lennart Frostelid ger ut sin åttonde bok, Vedergällningen, den utspelar sig i Karlskoga, Degerfors och Kristinehamn.

Huvudpersonen är skoleleven Fredrik Hedlund som för 30 år sedan blev svårt mobbad av klasskamrater och andra elever på skolan. Han blev utsatt för både det ena och det andra dagligen och kommer in klassrummet blöt, blodig och lortig. Lärarna reagerar inte, ingen bryr sig. Redan då bestämmer han sig för hämnd och när han är vuxen träffar han en likasinnad på Åtorpsmarken och då tar hämnden fart...

– Jag vill ta upp ämnet mobbing i skolan som något riktigt allvarligt. Det är ett aktuellt ämne som verkar vara svårt att komma till rätta med. Jag kan förstå maktlösheten när ingen bryr sig och att man därför vill ge tillbaka med samma mynt. Om lärarna ser att någon mår dåligt så måste dom reagera, men dom gör inte alltid det, säger Frostelid.

Lennart Frostelids bok Vedergällningen. Den finns både i tryckt format och som e-bok.
Lennart Frostelids bok Vedergällningen. Den finns både i tryckt format och som e-bok.

Eleverna har flyttat fram och tillbaka under åren, men de har sin gemensamma bakgrund i samma klass och hämnden blir ljuv. Äntligen får han ta makten över sitt sargade liv. Polisen har svårt att få tag i vittnen och tips eftersom alla tiger.

– Det är så många som varit utsatta och som kan relatera till den känslan att vilja ge tillbaka. Att visa att nu är det jag som bestämmer och inte du. Det blir en tagg i själen, avslutar han.

Läs mer:

Artikeltaggar

BjörneborgLennart FrostelidLitteratur

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.