Hoppa till huvudinnehållet

PEP-dag vid Skogsrundan: ”En härlig blandning av aktiviteter”

Publicerad:
En bild från förra årets Pep-dag.
En bild från förra årets Pep-dag. Foto: Privat

Det kommer att vara full fart på Skogsrundan kommande söndag när det lockas med aktivitetsdag. Tipspromenad, hinderbana, amerikansk fotboll, orientering, innebandy och fotboll är en del av vad man kan prova på.

Söndagen den 10 september är det dags för årets Pep dag, en aktivitetsdag i samarbete med Fritidsbanken. Den vänder sig till både barn, unga och äldre och man träffas på Skogsrundans spontanidrottsområde vid Skogsrundan 19.

– Vi samarbetar över sektorsgränserna, det är viktigt en sån här dag tycker jag. Vi måste alla hjälpas åt för att hjälpa barn att hitta till aktiviteter som de kanske inte ens vet att de finns, säger Sofia Tungfeldt, verksamhetsledare på Möckelnföreningarna.

Målet är att inspirera och sprida kunskap kring rörelse och hälsosamma matvanor. Det kommer att vara ett brett utbud av aktiviteter under dagen. OK Djerf, Karlskoga karateklubb, Karlskoga innebandyförening, KB Karlskoga Speedshoting, Karlskoga Wolves och Rävåsens IK är några av föreningarna som kommer att finnas på plats.

Liliana Cortes dansar zumba, Folktandvården lär ut hur man ska sköta sina tänder och tillsammans med Möckelnföreningarna kan man pärla sitt eget armband. Det finns även en hinderbara och en tipspromenad.

– En härlig blandning av aktiviteter men också att folktandvården är med och delar ut tandborstar. Om blåljuspersonal har möjlighet kommer de också att vara på plats. En av de finaste grejorna är att barn som kanske är rädda för polisen får prova att sitta i polisbilen och ser att detta är schyssta personer som hjälper dem.

Arrangemanget sker i samarbete med Karlskogahem, Karlskoga kommun, Karlskogaandan, Möckelnföreningarna, Svenska kyrkan och Fritidsbanken.

Artikeltaggar

FolktandvårdenFritid och livsstilFritidsbankenKarlskoga kommunKarlskogahemKB KarlskogaMöckelnföreningarnaOK DjerfSkogsrundanSvenska kyrkan

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.