Hoppa till huvudinnehållet

Så blir SVT:s julkalender 2024

Publicerad:
Christine Meltzer har en roll i SVT:s julkalender 2024 som har börjat spelas in i Norrbotten. Arkivbild. Foto: Henrik Montgomery/TT

Drygt tre månader innan jul har inspelningen av SVT:s julkalender – för nästa år – börjat i Norrbotten.

Christine Meltzer och Shirley Clamp finns i rollistan i "Snödrömmar" som sänds i december 2024, uppger SVT Sápmi.

"Snödrömmar" beskrivs som ett juläventyr i en magisk fjällvärld. Det snöar överallt, utom på en skidort som drivs av en sydsamisk familj. Barnen i familjen, spelade av Ellá Márge Nutti och Hedvig Åhrén, bestämmer sig för att utreda vad det är som har hänt.

– Jag är övertygad om att ”Snödrömmar” kommer att trollbinda hela familjen, säger Anna Croneman, programchef för drama på SVT, till SVT Sápmi.

De vuxna rollerna i julkalendern spelas av bland annat Olle Sarri, Christine Meltzer och Shirley Clamp.

Årets julkalender i SVT blir "Legenden om Bergatrollet" och är en ny historia baserad på det universum som skapades i den klassiska julkalendern "Trolltider" 1979. Kjell Bergqvist, Nour El Refai och Malte Gårdinger är några av skådespelarna som medverkar.

Mikael Forsell / TT

Artikeltaggar

Christine MeltzerJulkalenderKändisarMalte GårdingerNöje/KulturNorrbottenOlle SarriSápmiShirley ClampSkådespelareSVTTV

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.