Hoppa till huvudinnehållet

Hotade sina gamla kollegor med kniv

Publicerad:
Foto: Helena Karlsson

Mannen hotade sina före detta kollegor på en snabbmatsrestaurang i Karlskoga med kniv och gick runt och spottade i köksmaskiner.

Mannen är nu misstänkt för bland annat olaga hot och företaget har anmält händelsen till Arbetsmiljöverket.

Vid 16-tiden, måndag den 4 september, hörde personal hur det ringde på restaurangens bakdörr. Där stod en före detta anställd som ville träffa chefen. Mannen blev insläppt i lokalen. Mannen blev informerad om att chefen just lämnat restaurangen och blev ombedd att vänta på en annan chef. När den andra chefen kom tog han med mannen in till ett rum för att prata med honom.

Efter en kort stund kom mannen inspringandes i köket och gick direkt efter en kökskniv som han viftade med mot två anställda i köket och de upplevde situationen som väldigt hotfull.

De lyckade trycka på ett överfallslarmet till polis och Securitas.

Mannen gick runt och spottade i olika köksmaskiner och de anställda flydde ut från köket till ett annat rum där fler anställda befann sig. Mannen hade fortfarande kniven i handen och han följer efter de andra in i rummet. De lyckades lugna ner mannen och i ett läge tog de kniven från mannen.

Innan polisen kom lämnade mannen restaurangen, men de kunde gripa honom i närområdet.

Mannen är nu misstänkt för narkotikabrott, olaga hot och brott mot knivlagen.

Efter förhör och och provtagning försattes mannen på fri fot.

Läs också:

Man misstänks för olaga hot i två fall i KarlskogaMan hotade personer på företag och försvann – hittades av polisen: ”Påverkad”

Artikeltaggar

ArbetsmiljöverketBrott mot knivlagenBrott, lag och rättHotKarlskogaNarkotikabrottOlaga hotSecuritas

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.