Hoppa till huvudinnehållet

Hälso- och sjukvårdsdirektören kallade regionens medarbetare till möte

Publicerad:
Karlskoga lasarett. Arkivbild.
Karlskoga lasarett. Arkivbild. Foto: Anders Persson

Under fredagsmorgonen hölls ett forum på Karlskoga lasarett för alla medarbetare inom hälso- och sjukvården.

En besparing på 414 miljoner kronor behöver göras för att väga upp den negativa ekonomin Region Örebro län just nu befinner sig i.

Enligt hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Behcet Barsom (KD) rör det sig om omprioriteringar på länets alla sjukvårdsinstanser för att regionen ska kunna ro den ekonomiska situationen i land.

Ett forum hölls under fredag morgon på Karlskoga lasarett för alla regionens medarbetare inom hälso- och sjukvården. Mötet var tillsatt för att redogöra mer om vad de tilltänkta besparingarna kommer innebära för regionen och dess medarbetare.

Karlskoga Tidning-Kuriren var på plats på Karlskoga lasarett och rapporterar löpande under dagen om besparingarna och hur de tagits emot av personalen.

Lars Ekstav är läkare på barn- och ungdomsmottagningen.
Lars Ekstav är läkare på barn- och ungdomsmottagningen. Foto: Amalia Jansson

– Fokus ska ligga på att utnyttja befintliga resurser och lokaler istället för att bygga nya. Jag får en känsla av att vi går tillbaka dit vi en gång var. Tidigare har man lagt krut på att centralisera vården, och nu är min känsla att man börjar decentralisera den, säger Lars Ekstav, läkare på barn- och ungdomsmottagningen till tidningen kort efter informationsmötet.

Rapporteringen fortsätter i fler artiklar under dagen.

Läs också:

Förslag till utvecklingsplan – fler detaljer om sjukvårdens framtidFörvirring hos sjukvårdspersonalen: ”Det klingar dåligt”Sjukvårdsdirektören: ”Det kommer att bli tufft och smärtsamt”Nedskärningarna i vården: ”Hade kunnat undvikas”Nu väntar stora förändringar i vården – regionen måste spara 414 miljoner

Artikeltaggar

Behcet BarsomKarlskogaKristdemokraternaRegion Örebro länRegionen spararSjukvårdVård och omsorg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.