Hoppa till huvudinnehållet

Sverigedemokraterna: ”Socialtjänsten släpper unga för tidigt”

Publicerad:
Sverigedemokraterna vill i sin senaste motion att socialtjänsten ska göra mer för unga vuxna. Genrebild.
Sverigedemokraterna vill i sin senaste motion att socialtjänsten ska göra mer för unga vuxna. Genrebild. Foto: Brun, Thomas

Idag ges unga vuxna förebyggande hjälp av socialtjänsten tills att de fyller 21. Det är något som Sverigedemokraterna i Karlskoga vill ändra på. SD tycker att det är för kort om tid.

– Tyvärr har den negativa samhällsutvecklingen med segregation och utanförskap inneburit att många unga inte kommer in i socialtjänstens register i tid. Detta innebär att vissa unga vuxna inte får den vård de behöver i tid, skriver partiet i sin motion till kommunfullmäktige.

Förslaget är inte nytt utan fanns med redan i deras budgetförslag i våras. Det bygger på att frångå den lagstadgade åldern om rätt till att få riktad hjälp av socialtjänsten tills att man fyller 21 år till i stället 23 år.

Sverigedemokraterna tycker att många unga riskerar att kastas ut av systemet och på så vis hamna i utanförskap. Därför önskar de en ny åldersgräns i Karlskoga.

Artikeltaggar

KarlskogaKommunfullmäktigeSocialtjänstSverigedemokraternaVård och omsorg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.