Hoppa till huvudinnehållet

Joanna från Karlskoga i musikalen Moulin Rouge: ”Det känns jättebra”

Publicerad:
Joanna Perera från Karlskoga har rollen som La Chocolat i musikalen Moulin Rouge på Chinateatern i Stockholm. Foto: Mats Bäcker

Karlskogatjejen Joanna Perera syns inom kort i rollen som La Chocolat i musikalen Moulin Rouge The musical på China teatern i Stockholm.

– Lite premiärnerver är det alltid och det ska det vara, säger Joanna Perera om den stundande premiären.

Det har gått ett halvår sedan Joanna fick veta att hon fått rollen som La Chocolat i Moulin Rouge.

– Jag kände direkt att ”det här vill jag göra”. Jag älskar filmen och musikalen är både fantastisk och magisk, säger Joanna.

Joanna är rutinerad i nöjesbranschen och har gjort musikaler som Harispray, Ghost och under våren i The full Monty (Allt eller inget), men till Moulin Rouge sökte hon som så många andra. Och många sökande var det.

– Det var massor med sökande och stor konkurrens så det känns extra kul att jag är med, säger hon.

Men musikaler är en liten del av vad Joanna arbetat med genom åren. Hon har varit sidekick och sångerska i Jonas Gardells show Queen of fucking everything. Hon har sjungit med artister som Carola och Danny Saucedo, varit populär hussångerska i Hellenius hörna och gjort nio säsonger av Let’s Dance.

Listan kan göras hur lång som helst där man även kan lägga till program som Allsång på Skansen och Så ska det låta.

Mycket show

I Moulin Rouge ska hon spela mot eller med artister som Marsha Songcome, Andreas Wijk, Anton Ewald, Fred Johansson, Morgan Alling och många fler. En del är nya kollegor medan det med vissa istället blir en återförening.

– Morgan och jag gjorde Hairspray tillsammans och Fred har jag också arbetat med tidigare. Men sen att få se Anton Ewald göra något annat än Melodifestival har varit jättekul. Han är helt fantastisk och brilliant, en riktig stjärna, säger Joanna.

Morgan Alling, Anton Ewald och Fred Johansson är några av artisterna som spelar i Moulin Rouge tillsammans med Joanna.
Morgan Alling, Anton Ewald och Fred Johansson är några av artisterna som spelar i Moulin Rouge tillsammans med Joanna. Foto: Mats Bäcker

Senaste tiden har det mesta handlat om repetitioner och åter repetitioner, för det är mycket som ska stämma i den fartfyllda musikalen.

– Den här musikalen är komplicerad, främst för att det är extremt mycket dans och vi är väldigt många på liten yta, säger Joanna och fortsätter:

– Showmässigt så är det nog bland det största jag varit med om, eller det kanske det inte är, men det är väldigt mycket som händer hela tiden.

Hon beskriver musikalens handling som en Romeo och Julia i lite modernare tappning med modern musik. Och utlovar att den som uppskattar bra musik kommer uppskatta Moulin Rouge.

– Man kommer inte bli besviken när man tittar för det är väldigt, väldigt bra musik. I jämförelse med andra musikaler där man kanske tycker att någon enstaka låt är bra så är det istället så att här kommer man tycka alla är bra.

Ny förberedelse

En show med mycket dans, fart och musik kräver inte enbart en bra sångröst och en scennärvaro. Till rollen har Joanna mer än någonsin förberett sig på ett helt annat plan än tidigare.

– Med tanke på vad det kräver av en så anmälde jag mig till 16 weeks of hell. Mest för att jag behövde bli starkare och bygga på mig muskler, säger hon och menar att denna typ av träning gett henne så mycket mer.

– Det var en helt ny förberedelse, men också så livsomvälvande. Jag har hittat en ny grej i mitt liv, det är helt fantastiskt.

Joanna Perera från Karlskoga har ett långt CV på alla shower och musikaler som hon medverkat i genom åren. Nu kan hon även lägga till Moulin Rogue The musical på listan.
Joanna Perera från Karlskoga har ett långt CV på alla shower och musikaler som hon medverkat i genom åren. Nu kan hon även lägga till Moulin Rogue The musical på listan. Foto: Vilhelm Stokstad / TT

Moulin Rouge kommer sättas upp på Chinateatern fyra kvällar i veckan och kommer att spelas långt in på våren 2024.

Att få ha en fast arbetsplats tillhör inte vanligheterna för Joanna, men hon ser fram emot att ha det så en tid framöver.

– Det är lågkonjunktur och det är skönt att ha ett säkert jobb ett tag framöver, samtidigt så är det ju ett jätteroligt jobb. Och att få vara på hemmaplan mer är en stor bonus, mina barn är fortfarande små och man vill ju vara med dom så mycket som möjligt, säger Joanna.

Premiären av Moulin Rouge är torsdagen den 14 september och planen är att den kommer fortsätta fram till april/maj.

– Det känns jättebra även om det är lite nervöst. Man vill ju ha bra recensioner och att folk ska komma och se just vår föreställning, avslutar Joanna.

Från Kilsta till Wallmans salongerPerera utvald att framföra årets PridelåtPerera på nytt uppdrag - fick roll i tv-serien MäklarnaPerera står åter på scenen: ”Jag kommer aldrig ta det för givet igen”

Artikeltaggar

ArtisterChinateaternJoanna PereraKarlskogaMusikMusikalerNöje/KulturShowerStockholm

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.