Hoppa till huvudinnehållet

Sommaren över – nu kommer regnet

Publicerad:
På onsdag väntas kraftiga regnskurar på flera ställen i Sverige. Arkivbild.
På onsdag väntas kraftiga regnskurar på flera ställen i Sverige. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Sommarvärmen och solen är snart förbi. I början av veckan kommer regnet, enligt SMHI.

– Många kommer märka att det är lägre temperatur, men det ligger ändå mellan 15 och 20 grader på många platser. Det är lite kallare i de allra nordligaste delarna av landet, säger Linus Karlsson, meteorolog på SMHI.

Det är ett regnområde som kommer leta sig in över landet i början av veckan och på måndagen väntas skurar i fjällkedjan och västra Svealand. På tisdag flyttas däremot regnet till de sydligaste delarna av södra Götaland, men väntas delvis också lokalt längs Norrlandskusten.

Men det är på onsdag som det på riktigt slår till. Då drar ett stråk med kraftigare skurar in över de sydöstra delarna av Götaland och östra Svealand.

– Det kommer vara kraftigare regn, men jag skulle inte utesluta det på tisdag heller faktiskt, säger Linus Karlsson.

Artikeltaggar

Linus KarlssonRegnSMHIVäderVind

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.