Hoppa till huvudinnehållet

Tidöpartierna vill förbjuda kusinäktenskap

Publicerad:
Richard Jomshof (SD) ordförande i riksdagens justitieutskott är en av skribenterna till debattartikeln i Expressen. Arkivbild. Foto: Anders Wiklund/TT

Tidöpartierna vill förbjuda kusiner från att gifta sig med varandra, skriver de i en debattartikel på Expressen. Nu har partierna givit en utredare i uppdrag att ta fram ett förslag på hur ett sådant förbud skulle se ut.

Tanken är att förbudet skulle kunna bidra till att minska förekomsten av hedersrelaterat våld och förtryck.

De som har skrivit under debattartikeln är Richard Jomshof (SD), ordförande i riksdagens justitieutskott, Louise Meijer, Moderaternas gruppledare i justitieutskottet samt KD och L:s rättspolitiska talespersoner, Torsten Elofsson och Juno Blom.

Artikeltaggar

ExpressenFörbudJuno BlomKristdemokraternaLouise MeijerModeraternaPolitikRichard JomshofSverigedemokraternaTorsten Elofsson

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.