Hoppa till huvudinnehållet

Bats-ungdomar spelar SM-slutspel: ”Vill avsluta med vinst”

Publicerad:
Erik Asp, Oscar Joelsson, Vera Sjödin och Ronja Cannehag.
Erik Asp, Oscar Joelsson, Vera Sjödin och Ronja Cannehag. Foto: Eric Hellqvist

I helgen spelar Karlskoga Bats U15-lag ungdomsmästerskap för U15 i Stockholm. Samtidigt har Bats också med ett softbollag i JSM i samma stad.

– Jag tror vi har en bra chans att vinna, säger pitchern Oscar Joelsson.

Bats U15-lag är regerande mästare i basebollens U15-mästerskap, efter en skrällseger mot Stockholm i finalen förra året.

I år har man vunnit mest av alla lag (17 segrar) och bara förlorat två matcher. På pappret är man därmed lite av en favorit inför turneringen.

– Vi går väl in i det som att det är vilken match som helst, och tänker inte så mycket på att vi måste vinna. För det är då vi kommer spela som bäst, säger catchern och andrabas-spelaren Erik Asp.

”Bra säsong”

2022 vann man, lite otippat, finalen mot Stockholm. Året dessförinnan var man storfavoriter men förlorade i stället, så i år vill man fokusera på att bara spela.

– Men jag tror att vi har en bra chans att vinna faktiskt. Vi ligger etta i tabellen och har haft en väldigt bra säsong. Det ska bli kul i alla fall, säger Oscar Joelsson.

Men ni känner ingen press av favoritskapet?

– Lite. Man tänker på att vi vann förra året och har lite att nå upp till, men då har vi tappat massa spelare också, så det blir ju att man får tänka att vi börjar om, säger Erik.

Äldst i laget

Erik Asp och Oscar Joelsson är de enda 08:orna i laget. Ungefär hälften av truppen är 09:or och utöver det har man några som är födda 2010.

– Det är inte så vanligt att vi är så få faktiskt. De andra åldrarna har varit många fler. Men det är inte så jättevanligt med 08:or någonstans känns det som, säger Oscar.

För Erik och Oscar blir turneringen den sista med U15-laget.

– Det är väl lite tråkigt så, men det blir roligt att komma upp till nya nivåer också. Man känner ju att man vill avsluta med en vinst, säger Erik.

Bats möter Malmö och Stockholm i gruppen, där de två bästa går vidare till semifinal. I den andra gruppen finns bland andra Sundbyberg och Leksand.

Vad siktar ni på?

– Först är det ju faktiskt att komma till semifinalen. Vi måste vinna minst en match för att komma dit, så att vinna mot Stockholm i den första matchen är nog det viktigaste, säger Oscar.

JSM i softboll

Karlskoga Bats har under helgen också med ett lag i JSM i softboll.

Vera Sjödin och Ronja Cannehag kommer vara med i både baseboll-laget och i softboll-laget.

– Det ska bli jättekul. Vi kör ju både junior och i division 1 som är senior, och där får vi spela lite mindre. Så i JSM får vi spela på de positioner som vi verkligen vill spela, säger catchern Vera Sjödin.

Vad har ni för mål med turneringen?

– Det är första säsongen för oss, så vi har inte så stora förväntningar eller tänker att vi ska vinna första turneringen, säger andrabas-spelaren och pitchern Ronja Cannehag.

– Nej, speciellt inte JSM, för vi är ett nytt lag också så det är första gången vi i softbollen har ett lag, säger Vera.

Förra året hade man ett blandat lag tillsammans med Örebro. I helgen blir det spel med ett eget lag, och totalt blir det många matcher.

Både U15-turneringen i baseboll och JSM i softboll spelas lördag och söndag.

Karlskoga Bats U15-lag mästare efter urladdning

Artikeltaggar

BasebollKarlskogaKarlskoga BatsSportStockholmTurneringar

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.