Hoppa till huvudinnehållet

En bra sommar för Region Örebro län: ”God och patientsäker vård”

Publicerad:
Region Örebro län genomlevde en sommar med goda resultat. Akrivbild. Foto: Region Örebro län

En uppföljning av sommaren 2023 visar på att Region Örebro län genomlevt en bättre sommar än tidigare år. Nu tackar hälso- och sjukvårdsnämnden alla medarbetare.

Den gångna sommaren har följts upp och det står nu klart att Region Örebro län klarat den bra sett till föregående sommar. Akutmottagningarna på länets sjukhus har tagit emot ungefär lika många patienter som sommaren 2022, men trots det var andelen inläggningar ungefär 21 procent lägre än i fjol.

Även antalet operationer som genomförts är ungefär detsamma som tidigare år. Anledningarna till det förbättrade resultatet tros vara många, men något regionen väljer att nämna är den utskrivningsavdelning som är en åtgärd regionen tagit till, vilken gett goda resultat.

Tack

Behcet Barsom (KD), Jenny Steen (S) och Anna Gunnarsson (C) sitter alla i hälso- och sjukvårdsnämnden, och riktar i ett pressmeddelande ett stort tack till alla medarbetare inom hälso- och sjukvården.

”Det är många som har jobbat hårt och genomfört berömvärda insatser så att verksamheten kunde uppnå ett bra resultat till glädje för våra patienter. Bra arbetssätt, effektiva metoder och god planering - vilket också är av stor vikt - har underlättat under sommarmånaderna med en god och patientsäker vård” skriver trion i pressmeddelandet.

Artikeltaggar

Behcet BarsomCenterpartietKristdemokraternaRegion Örebro länSjukhusSjukvårdSocialdemokraternaVårdVård och omsorg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.