Hoppa till huvudinnehållet

Polisen söker vittnen till olyckan där moped körde på äldre dam

Publicerad:
Reporter Anders Persson
Anders Persson
anders.persson@kt-kuriren.se
Utanför butiken Go banana skedde olyckan där en moped körde på en äldre dam.
Utanför butiken Go banana skedde olyckan där en moped körde på en äldre dam. Foto: "Bo Walldén"

Polisen söker vittnen till olyckan där en mopedist körde omkull en äldre kvinna. Olyckan skedde i måndags vid 13.00-tiden på Värmlandsvägen i Karlskoga.

Kvinna i 80-årsåldern påkörd på trottoar – förd till sjukhus

Det var på Värmlandsvägen i Karlskoga i höjd med butiken Go Banans som en kvinna blev påkörd av en mopedist som körde på cykelvägen. Polis och ambulans kallades till platsen och kvinnan fick följa med till sjukhuset.

– Det handlar om en oregistrerad moped och det rör sig troligtvis om en EU-moped, för den kom fort och en sådan får inte köra på cykelvägen, säger Jan Carlsson, utredningschef på Karlskogapolisen.

Olyckan skedde framför en polisbil.

– De ser när mopeden kom och på satt två personer. Det var trångt på cykelvägen så mopeden körde ut mot vägen och där körde han på en äldre dam som kom med en hund. Den ena polisen stannade hos damen, medan den andra följde efter mopeden som körde ner mot centrum på Värmlandsvägen.

Vid centrum tappade polisen bort mopeden.

– Enligt polisen så är föraren en man och den som satt bak är troligtvis en kvinna. Ålder okänt. Nu vill vi ha in vittnesmål eller om någon känner till något kring händelsen så är det bra om de hör av sig till polisen, säger Jan Carlsson.

Skadeläget för den påkörda kvinnan är inte känt.

Föraren är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik och smitning.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättEUJan CarlssonKarlskogaMopederPåkördVårdslöshet i trafikVärmlandsvägen

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.