Hoppa till huvudinnehållet

I helgen förvandlas Karlskoga till ett kultur-paradis: ”Får oss att må så bra”

Publicerad:
Britt Larsson, samordnare för Kulturkollisionen 2023 och Sofia Tungfelt, verksamhetsledare Möckelnföreningarna, visar upp lördagens program. Foto: Amalia Jansson

Shower, workshops och smakprover är bara en liten del av allt som Kulturkollisionen 2023 har att erbjuda.

På lördag, den 16 september, förvandlas Karlskoga till ett kulturellt paradis. Det är flera olika kulturföreningar i Karlskoga som tillsammans anordnar Kulturkollisionen 2023.

– Det här är en möjlighet för fler att engagera sig i en förening och få ta del av den fantastiska kultur som finns här i Karlskoga, säger Kulturkollisionens samordnare Britt Larsson.

Runt om i staden kommer Karlskogaborna kunna navigera sig runt bland olika stationer som alla bjuder på någon form av kulturell-aktivitet. Kördelux, Möckelnföreningarna, Bergmans gjuteri och Gôrskôj är ett axplock av de föreningar som under lördagen bjuder på aktiviteter.

Anette Olsson, Kia Pettersson, Diana Yazbeck, Emil Edvardsson, Maria Eriksson, Rozita Johansson och Gabriel Bryngelsson är aktiva i Kördelux och ser alla fram emot lördagen.
Anette Olsson, Kia Pettersson, Diana Yazbeck, Emil Edvardsson, Maria Eriksson, Rozita Johansson och Gabriel Bryngelsson är aktiva i Kördelux och ser alla fram emot lördagen. Foto: Amalia Jansson

– Kultur är något som får oss att må så bra, och det här evenemanget ger personer med kulturellt intresse möjligheten att träffas och inspireras av varandra, förklarar Rozita Johansson som är en del av Kördelux.

I Karlskoga konsthall är det vernissage för ”Konst runt Möckeln” och i samband med den har gruppen Storm & Norrefalk bjudits in för att bjuda på ett smakprov av den föreställning duon framför på musikpalatset senare under dagen.

Smaker

Utöver kultur kommer kommer AKKA, Aktiva kvinnor i Karlskoga, bjuda på smaker från världens alla hörn och NKJK, Norra Karlskoga järnvägsklubb, bjuder på varmkorv så långt maten räcker.

– Jag hoppas och tror att dagen kommer locka många besökare. Kulturen kan engagera alla åldrar, från barn till pensionär, menar Larsson.

Årets upplaga av kulturevenemanget är inte det första, utan har arrangerats flera gånger tidigare. Trots mångårig erfarenhet har planeringen pågått sedan januari.

– Tidigare år har evenemanget gått under andra namn, men grundidén har varit densamma länge, berättar Larsson.

Kördelux har länge repeterat inför lördagens tillställning och ser fram emot att få bjuda åskådare på både sång och dans. Johansson trycker på att föreställningen kommer bli en riktig show och flera deltagare instämmer.

– Det ska bli jättekul! avslutar Marie Eriksson som är aktiv i Kördelux.

Artikeltaggar

Britt LarssonFöreställningarKarlskogaKonst runt MöckelnKördeluxKulturMöckelnföreningarnaNöje/KulturShowerSofia TungfeltUtställningar

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.