Hoppa till huvudinnehållet

Stal trädgårdsmaskiner vid inbrott

Publicerad:
Hänglåset till ett uthus vid ett fritidshus i Linnebäck slogs bort och därefter stals maskiner.
Hänglåset till ett uthus vid ett fritidshus i Linnebäck slogs bort och därefter stals maskiner. Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Motordrivna trädgårdsmaskiner var vad som stals i samband med ett inbrott i Linnebäck nyligen.

Natten mellan den 10 och 11 september gjordes inbrott i ett uthus tillhörande en sommarstuga i Linnebäck. Tjuven hade tagit sig in i uthuset genom att slå bort hänglåset. Där har stulits såväl en motorgräsklippare som två motordrivna trimmer.

Några andra synliga spår, än den bortslagna hänglåset, syntes inte enligt målsägaren. Hur stort värdet är på stöldgodset är inte angivet.

Enligt uppgifter Brottsförebyggande rådet fått av polisen är det som stulits mest från fritidshus under året just motorsågar, trädgårdsverktyg och batterier.

– Sånt går säkert lätt att sälja på svarta marknaden, om man får uttrycka sig så, säger Jan Carlsson, utredningschef vid polisen i Karlskoga.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättFritidshusHus och hemInbrottJan CarlssonKarlskogaLinnebäck

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.