Hoppa till huvudinnehållet

Bland svarvar och markiser – öppet hus på Högbergstorp

Publicerad:
Under torsdagseftermiddagen hölls Öppet hus vid Högbergstorps industriområde. Robert Nilsson, ägare av RN verkstad, förklarar om företagets produktion för elever från Yrkesvux. Foto: Amalia Jansson

Lokalbor och skolklasser fick under torsdagseftermiddagen en inblick i Högbergstorps industriområde och de företag som huserar där. Det efter att Degerfors kommun, i samarbete med företagen, höll ett öppet hus.

Under ett decennium har Högbergstorps industriområde vuxit fram. Ett stenkast från Degerfors kyrka bedriver flertalet företag sina verksamheter, och under torsdagseftermiddagen bjöd företagen, i samarbete med Degerfors kommun, in till öppet hus.

– Vi ser det som en chans att rekrytera framtida medarbetare och samtidigt ge lokalborna en inblick i vad vi gör, berättar Styras marknadsansvarige Tobias Strandberg, och syftar på vilka fördelar samarbetet med kommunen ger företagarna.

På plats vid Högbergstorps industriområde var ballonger uppsatta vid företagens entréer och nya besökare trillade in hela tiden. Majoriteten av besökarna var skolklasser som entusiastiskt lyssnade när företagarna berättade om deras verksamheter.

Tobias Strandberg, marknadsansvarig på Styra, är positiv till samarbetet med kommunen och det öppna hus som hölls.
Tobias Strandberg, marknadsansvarig på Styra, är positiv till samarbetet med kommunen och det öppna hus som hölls. Foto: Amalia Jansson

– Under högsäsong anställer vi mycket säsongsarbetare, så att det kommer så många skolungdomar idag är väldigt positivt. Här behöver man dessutom ingen speciell utbildning för att arbeta, vilket jag tror är attraktivt för de som nyligen tagit studenten, förklarar Strandberg när en hel skolklass kliver igenom entrén till Styras lokaler.

Inblick

Under eftermiddagen fick besökaren en inblick i sex av de företag som huserar på området. De som valde att delta i kommunens öppna hus var Styra, RN verkstad, Inovation Lift Scandinavia, Weldcut AB, Milab industrilackering och Degeref AB.

– Att få visa upp vår produktion och vårt företag är jättekul. Det är inte så många som vet vad vi sysslar med och att vi faktiskt exporterar produkter både till utlandet och till större företag i Sverige, säger Robert Nilsson som äger RN verkstad.

Britt-Marie Room-Östberg och Einar Jörgensen arbetar på kommunens tillväxtenhet, och är båda tacksamma över det företagen bidrar med för kommunen.
Britt-Marie Room-Östberg och Einar Jörgensen arbetar på kommunens tillväxtenhet, och är båda tacksamma över det företagen bidrar med för kommunen. Foto: Amalia Jansson

Britt-Marie Room-Östberg och Einar Jörgensen arbetar på tillväxtenheten vid Degerfors kommun och är tacksamma för vad företagen bidrar med till kommunen.

– Det var runt 2010 som de första företagen flyttade ut hit till Högbergstorpsområdet och sedan dess har området vuxit enormt. Vi vill genom den här dagen lyfta de industrier och den kompetens vi faktiskt har här i Degerfors, säger Room-Östberg och avslutar:

– Företagen bidrar med att skapa nya arbetstillfällen, och många av företagen samarbetar och samverkar dessutom med varandra.

Artikeltaggar

ArbeteBritt-Marie Room-ÖstbergDegerforsDegerfors kommunDegerfors kyrkaEinar JörgensenHögbergstorpIndustrierStudentenStudenterUtbildning

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.