Hoppa till huvudinnehållet

Kvinna dömd – rätten trodde inte på hennes förklaring

Publicerad:
Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Pavel Koubek/TT

En Karlskogakvinna dömdes för ringa narkotikabrott. Men nekar till att ha tagit narkotika. Rätten går på åklagarens linje och dömer kvinnan.

Kvinnan, som är i 30-årsåldern, kontrollerades av polisen den 28 juli. Hon togs med för provtagning och resultatet visade att hon hade narkotika i blodet.

Kvinnan har i förhör sagt att hon inte använt någon narkotika vid tillfället och hon vet inte hur hon skulle kunna ha fått i sig narkotika. Hon har mediciner utskrivna men ingen av dessa innehåller amfetamin.

Tingsrätten konstaterar i domen att det inte finns anledning att ifrågasätta analysresultatets riktighet. Om misstänkt person förnekar intag av narkotika behöver de lämna en konkret, trovärdig och rimlig förklaring till intaget.

Tingsrätten konstaterar att kvinnan inte har lämnat någon förklaring till hur hon skulle kunna ha fått i sig narkotikan. Hon ska därför dömas för ringa narkotikabrott. Kvinnan dös till 1 500 kronor i skadestånd.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättNarkotikaNarkotikabrott

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.