Hoppa till huvudinnehållet

Misär med ett övergångsställe

Publicerad:
Insändarskribent menar att det är farligt att inte ha rödljus i Ekebyrondellen.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Övergångsställe vid Ekebyrondellen! Utan rödljus som nu.

Läste i fredagens Tidning att när arbetet med rondellen är klart hoppas de att ”man som korsande säkerställer att man har möjlighet att korsa.” Man ska alltså som en rädd kanin springa över vid en tillfällig glugg i trafiken.

De lutar sig mot att alla fortsätter visa hänsyn. Men det är allmänt känt att korsningen tidigare var en av landets farligaste. Det behövs en planskild korsning för gående och cyklister! Det gick inte med en tunnel. Då får man bygga bro på lagom avstånd från rondellen, en väster, en söder om.

Trafiken behöver 4.5 meter fri höjd. Gräver man ner E18 2 meter från stora rondellen nästan till Kristinehamnsutfarten behöver broarna bara göras 3 meter höga. Det är ju fullt genomförbart med ramper och trappor till dem. Visst är det trist med fortsatt grävande men en fullständig misär med ett övergångsställe.

Mvh Per Erik Johansson

Artikeltaggar

E18Erik JohanssonTrafik