Hoppa till huvudinnehållet

Intrång på Bofors Trial Teams tävlingsbana: ”Jävligt besvikna”

Publicerad:
Lars-Ivar Westgaard, ordförande Bofors Trial Team.
Lars-Ivar Westgaard, ordförande Bofors Trial Team. Foto: Love Tallmyren

Motorcykelsportklubben Bofors Trial Team i Karlskoga utsattes för intrång innan helgen. Detta då man upptäckte spår efter tyngre fordon som kört på banan och orsakat skada.

– Det är respektlöst, säger en av klubbmedlemmarna.

Efter att man i sommar hållit SM-tävling på området berättar klubbens ordförande Lars-Ivar Westgaard att man låtit banan vara intakt.

– Vi har låtit sektionerna vara kvar och i helgen hade vi vår årliga deltävling Boforstrialen här.

Westgaard berättar att man under torsdagen varit på platsen för att stämma av det sista innan lördagens tävling.

– Några av oss åkte även upp hit på fredagskvällen och då upptäckte vi att någon annan varit här och åkt.

”Jävligt besvikna”

Trialmotorcyklarna skiljer sig från vanliga crossmotorcyklar då de främst är smärre och smidigare, något som gör att Westgaard misstänker att det är förare med större fordon som inkräktat banan.

– Det är inga trialåkare som varit här och snurrat och lekt. Det är helt andra däckmönster i marken, det ser ut som cross eller enduro. Men vi tror inte att det är enduroklubben i Karlskoga, de har vi bra samarbete med.

Då sporten trial i stort går ut på att balansera motorcykeln över olika hinder är banorna också utformade på ett sätt som gör körningen komplicerad.

Foto: Love Tallmyren

– Så det är inga duvungar som varit här. Hela grejen gör oss jävligt besvikna, vi har fått tillstånd från markägaren att köra här och en sådan här grej kan ställa till förtret, förklarar Westgaard.

Eftersom klubben inte heller äger marken menar Westgaard att det är svårt att vidta några särskilda åtgärder, men förhoppningen är att det inträffade inte ska upprepas.

Onödigt merjobb

Skadorna som åsamkats är enligt Westgaard begränsade till några trasiga sektionsband och extra djupa däckspår men han och andra medlemmar menar att det är händelsen i sig som upprör.

– Det är respektlöst. Vi vet inte vem eller vad som åkt här men det är taskigt eftersom vi är rädda om det här, säger klubbmedlemmen Roger Carlsson.

– Och eftersom vi hade tävling i lördags blev det här bara onödigt merarbete för oss, inflikar Westgaard.

Klubben hann dock åter snygga till banan inför lördagens tävling då 26 förare från större delen av Mellansverige startade.

Foto: Love Tallmyren

Artikeltaggar

Bofors Trial TeamEnduroFordonKarlskogaTrafik

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.