Hoppa till huvudinnehållet

Karlskogaband med på gigantisk musikfest i Örebros Kulturkvarter

Publicerad:
LiveKarusellen flyttar starten till Örebro. Akrivbild. Foto: Carolina Schützer

Efter 15 år flyttar den gigantiska musikfesten till Örebro. Arrangemanget som varit startskottet för flera stora stjärnor hoppas nu på att lyfta musikintresset hos Örebroarna.

Livekarusellen var från början en tävling för rockband men har på senare år förvandlats till en frizon för oetablerade band och artister. Den 16 spelningar långa turnén inleds med musikfesten Katapulten, vilken i 15 års tid arrangerats i Karlstad.

Efter en lyckad spelning i Örebro tidigare i år såg Studiefrämjandet, som arrangerar hela turnén, potential och beslutade sig för att flytta Katapulten till Örebros Kulturkvarter.

– Jag hoppas att flytten till Örebro kan lyfta intresset för livemusik i staden, säger Ola Henriksson från Studiefrämjandet.

Katapulten

Över 40 band i åldrarna nio till 60 år, alla med koppling till Örebro- och Värmlands län, kommer delta under turnén som startar den 16 september och sedan sträcker sig över hela hösten. Bland banden finns två stycken Karlskogagrupper, nämligen Oskar with K och Lunae Soni.

Genom åren har flera stora stjärnor börjat sin karriär genom Livekarusellen.

– Lars Winnerbäck och Smash into pieces är bara några av de namn som började spela hos oss, avslutar Henriksson.

Artikeltaggar

ArtisterKarlstadKonserterLars WinnerbäckLivekarusellenMusikNöje/KulturÖrebroSpelningarStudiefrämjandetTurnéVärmlands län

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.