Hoppa till huvudinnehållet

Ung kvinna slog jämnårig i ansiktet

Publicerad:
Den unga kvinnan från Degerfors dömdes bland annat för misshandel på en jämnårig kvinna. Foto: Anders Wiklund/TT

En kvinna i 20-årsåldern från Degerfors har i Örebro tingsrätt dömts för misshandel av en annan ung kvinna, drograttfylleri samt ringa narkotikabrott.

I november 2021 befann sig de unga kvinnorna befunnit sig på parkeringen vid Skolgärdet i Karlskoga. 20-åringen ska då av okänd anledning ha tagit tag hårt i målsägandes arm, tagit ett grepp om hennes luva samt utdelat ett slag i hennes ansikte.

Den åtalade 20-åringen menade i tingsrätten att målsägande hittat på hela händelsen, en uppfattning Örebro tingsrätt inte delade. Där tyckte man istället att den misshandlade kvinnan berättat om händelsen på ett trovärdigt och detaljerat sätt. Dessutom styrktes hennes uppgifter av vittnen som varit på platsen.

Rattfylleri

Utöver åtalet om misshandel stod den 20-åriga kvinnan även åtalad för rattfylleri samt ringa narkotikabrott sedan hon blivit stoppad när hon körde personbil i Hallsberg tidigare i år.

Polisen fattade misstanke på att kvinnan var drogpåverkad och vid provtagning visade det sig att hon använt narkotikaklassat morfinpreparat.

Tingsrätten dömde kvinnan skyldig till alla tre åtalspunkterna med påföljden dagsböter på 1500 kronor.

20-åringen ska dessutom betala skadestånd på 6300 kronor till kvinnan hon misshandlade samt 1000 kronor till brottsofferfonden. Till det tillkommer även kostnad för provtagning och analys.

Artikeltaggar

ÅtalBrott, lag och rättDagsböterHallsbergKarlskogaMisshandelNarkotikabrottÖrebro tingsrättSkolgärdet

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.