Hoppa till huvudinnehållet

Förövare och målsägande minns inget – båda var för berusade

Publicerad:
Foto: Kicki Nilsson / TT

Kvinnan har i polisförhör berättat hur hennes ex-pojkvän misshandlat henne. I tingsrätten tog hon tillbaka uppgifterna. Trots det dömer tingsrätten mannen för misshandel.

Mannen som är i 30-årsåldern har misshandlat en kvinnan som han tidigare haft ett förhållande med. Misshandeln skedde i början av året och mannen har knuffat omkull målsägande, satt sig på henne så hon inte tog sig loss och sedan slagit henne i ansiktet.

Ett vittne har sett vad som hände och hört målsägande skrikigt, ”Släpp mig”. Målsägande har i de första förhören sagt att mannen knuffade ner henne i marken, satte sig gränsle, över henne och slog henne med ett slag i ansiktet. Under rättegången ändrade sig kvinnan och sa att hon var väldigt berusad och inte mins så mycket. Hon säger att mannen satt på henne, men inte att han slog henne i ansiktet.

Mannen själv har varken kunnat erkänna eller förneka brottet på grund av berusning. Han hade varit ute med kompisar och druckit mycket alkohol och minns inget mer förrän han vaknade på morgonen och fått reda på att han ska ha slagit målsägande.

Tingsrätten skriver i domen att uppgifterna som vittnet lämnat och som stöds av de uppgifter som målsägande lämnat i polisförhör styrker att mannen har agerat på det sätt som anges i gärningsbeskrivningen. Det är sammantaget styrkt att mannen misshandlat målsägande genom att sätta sig över henne och slå henne med öppen hand i ansiktet. Det är också styrkt att målsägande orsakades smärta.

Mannen döms för misshandel till villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättFörhörKarlskogaMisshandelSamhällstjänstVillkorlig dom

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.