Hoppa till huvudinnehållet

Man kontrollerades i centrum – polisen hittade yxa i ryggsäck: ”Förverkas”

Publicerad:
Genrebild. Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 35-årsåldern kontrollerades av en polispatrull i centrala Degerfors klockan 23.31.

Mannen är nu misstänkt för brott mot knivlagen, efter polisens fynd.

En polispatrull var ute och åkte på sena onsdagskvällen i Degerfors.

– Jag förmodar att den här patrullen känner till den här mannen sedan tidigare och att det är därför som man genomför en kontroll, säger Anders Dahlman, presstalesperson i polisregion Bergslagen.

Polisen genomförde en så kallad PL19-visitation. En visitation som görs enligt polislagen för identifiering eller skydd, som i det här fallet genom att söka efter ett farligt föremål.

– Vid det här sökandet anträffar man en yxa i mannens ryggsäck och det ska man inte ha om det inte finns något tydligt och legalt syfte. Därför misstänks mannen för brott mot knivlagen.

Hade han en anledning att ha yxan med sig?

– Nej, det framkommer inte av polisrapporten. Vilket då innebär att yxan tas i beslag och sedan kommer att förverkas då den inte går att härleda till något tillgreppsbrott, säger Anders Dahlman.

Polisen pratade kort med mannen som sedan fick vandra vidare.

Artikeltaggar

BrottBrott mot knivlagenBrott, lag och rättDegerfors

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.