Hoppa till huvudinnehållet

Skottlossning i centrala Stockholm – man död

Publicerad:
Avspärrningarna är nu borttagna eftersom polisen är klar med den tekniska undersökningen av brottsplatsen i Vasastan. Foto: Fredrik Sandberg/TT

En man besköts på en gata i Vasastan i centrala Stockholm sent på onsdagskvällen och avled senare på sjukhus.

Enligt medieuppgifter finns kopplingar till de senaste dåden i Uppsala.

Privatpersoner på plats gav första hjälpen innan mannen fördes till sjukhus, enligt polisen. Han var svårt skadad och avled kort därefter på sjukhuset.

Mannen är i 20-årsåldern och ska ha varit ensam när han sköts.

Polisen uppger att de var tidigt på plats och att det fanns många vittnen. Men fortfarande på torsdagseftermiddagen har ingen person gripits och polisen hoppas få in fler vittnesmål.

– Vi är måna om att få in så mycket information som möjligt av dem som vistades i området, säger Towe Hägg, presstalesperson på polisregion Stockholm.

Den förundersökning som inletts gäller mord och grovt vapenbrott.

Antal fall av dödligt våld där skjutvapen använts, 2017–2023 (till och med den 14 september).
Antal fall av dödligt våld där skjutvapen använts, 2017–2023 (till och med den 14 september). Foto: Johan Hallnäs

Enligt medieuppgifter finns det kopplingar till de senaste skjutningarna i Uppsala, och mannen ska ha haft nära band med den så kallade "Kurdiska räven" och det kriminella nätverk som han leder.

Men till TT säger polisen att de inte kan inte svara på om det finns kopplingar till Uppsalaskjutningarna eller till morden i Sollentuna och Haninge nyligen.

– Det ska tittas på om det finns kopplingar till pågående förundersökningar, vilket vi alltid gör. Men jag har inga uppgifter om att det ska vara klart, säger Towe Hägg.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättFörundersökningMordSjukhusSollentunaStockholmUppsalaVapenbrott

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.